Seyrek saçlı olan ya da kel olan insanlar saç ekimi alanına yönelir. Bu alanda gerekli birtakım işlemler yapılır ve seyrek olan saç güçlenir. Hiç saçı olmayan insanlar ise bu alanda biraz olsun saç uygulatmış olurlar. Dolayısıyla saç ekiminin yaptırılması bu anlamda önemlidir diyebiliriz.

Saç Ekimi

Saç ekimi dediğimiz şey fazla saça sahip olmayan insanların ilgi alanına giren bir konudur. Bu alanda yok olan saçlar geri kazanılmış olur. Saç dökülmesi hem genetik faktörlere hem de çevresel faktörlere bağlı olarak gelişir. Genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan kellik sık görülen bir durumdur. Bu durumda ise insanlar saç ektirir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır ?

Kelliğe ve seyrek saçlılığa bir çözüm olan saç ekiminin nasıl yapıldığı merak konusudur. Kimi insan bu alanda yeterli bilgi sahibi değildir. Nitekim azalan saçların geri kazanılması da oldukça zorlu bir süreçtir. Öncelikle kişinin kafasında belirli çizimler yapılır ve ekilecek olan saç oraya yavaş bir şekilde uygulanır. Bu bağlamda oldukça sabır işleyen bu iş kendini uzun zaman sonra gösterecektir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekiminin kimlere uygun olmadığı tartışılır bir konudur. Ense bölgesinde yeterli saç kökü olan her birey bu alanda işlem yaptırılabilir. Dolayısıyla bu işlem için belli bir yaşta olunması şart değildir. Saçı az olan, kel sorunu yaşayan her birey bu işlem için uygundur.

Belirli bir yaş sınırı olmayan bu işlemde fiyatlar da aşağı yukarı her yerde benzerlik gösterir. Saç ekimi fiyatları her ne kadar benzerlik gösterse de işlemi yaptıracak olan kişinin bütçesine uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekiminde belli başlı temel aşamalar vardır. Bu aşamalar ilk olarak hekimin belirlenmesi ile başlar. Hekim belirlendikten sonra ne kadar saç ektirilecekse ona karar verilmelidir.

Ardından da fiyat hakkında konuşulur ve karara bağlanır. Bunun ardından kişi kendini ne zaman hazır hissedecekse o zaman ekim işlemlerine başlanır. Hekim ve hasta diyaloğu aşamalarda oldukça önemlidir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekiminin öncesinde kişinin dikkat etmesi gereken bazı kurallar vardır. İlk olarak yaptıracak olduğunuz işlem hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ardından hekimin işi olabildiğince kaliteli yapması adına sahip olduğu eğitime de dikkat etmenizde fayda var.

Bu konuda internetten ve çevrenizden edineceğiniz bilgiler yanlış olabilir. Doğru bilgiler için sizin bizzat hekimle görüşmeniz ve daha önce yapmış olduğu işlemleri gözünüzle görmeniz gerekecektir. Doğru bir işlem için ne kadar ekime ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi sonrası hastanın ense bölgesi üç gün süreyle sarılır. Ekimin yapılmış olduğu bölge ise açık bırakılmalıdır. Bu bağlamda ekimden sonra bölgede kanamaların görülmesi normal karşılanmalıdır. İkinci günün ardından ise bölgede kabuklanmalar görülür.

Kişi, ekim yapılan alana eliyle müdahale etmemelidir. Ense bölgesinde yatmanızda ise bir sorun yoktur. İşlemin ardından 10 gün gibi bir süre geçtikten sonra kabuklanmalar azalacaktır. Dolayısıyla istenilen sonucun alınması için doktorun tavsiyelerine de uyulmalıdır. Belli bir zaman geçtikten sonra ise saç işlemi etkisini gösterecektir.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları belirli faktörlere göre değişiklik gösterir. Her sene kendini yenileyen bu fiyatlar kişinin bütçesine uygundur. Saç ektirme işlemi yaptırma amacında olan her vatandaş gayet uygun fiyatlara bu işlemden geçebilirler. Alanında en iyi uzmanların bulunması iyi bir saç için şarttır. Saçekimi fiyatları için düşük maliyetli olduklarını söyleyebilmemiz mümkündür.