Safra Kesesi Hastalıkları

Safra kesesi ameliyatı kanalın hastalıkları nedeni ile gerçekleştirilir. Kanal içerisinde asit birikimi, kanalın delinmesi, tüketilen besinlere bağlı olarak taş birikmesi gibi hastalıklar çok sık karşımıza çıkar. Safa kanalında bir kapak bulunur. Bu kapağın işlevinin bozulmasına bağlı olarak zamanla sindirim sistemine safra asidi sızar. Bu asit kişilerin günlük hayatını olumsuz etkiler.  Günlük yaşam kalitesinin düşmesi ve insanların sağlığının bozulması ile tedavi zorunluluğu oluşur.

Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Hastanın durumuna göre farklı şekillerde safra kesesi ameliyatı uygulanır. Kesenin anatomisinde oluşan ve düzeltilemeyen problemler sonucunda kese alınası söz konusu olabilir. Ancak taş oluşumu durumlarında kese zarar görmemişse sadece taşların alınması yeterlidir. Ameliyat yöntemi olarak iki farklı yöntem uygulanır. Cerrahın tecrübesi hastanın yaşı, var olan kronik rahatsızlıkları ve ameliyat sonrası bakım gibi kriterler operasyon başarısını etkiler.

Ameliyattan sonra hastanede kalınması gereken süreyi mutlaka hekiminiz belirlemelidir. Basit gibi görünen safra ameliyatları hayati önem taşır. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka uyum sağlamalısınız.

Safra Kesesi Alma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Safra kesesi ameliyatı genel anestezi altında tam teşekküllü hastanede yapılır. Safra kesesi ameliyatı süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika arasında değişiklik gösterir. Doktorun tecrübesine göre bu süre değişiklik gösterir. Operasyon ne kadar başarılı olursa komplikasyon görülme riski o kadar azdır.

Safra Kesesi Alma Ameliyatının Komplikasyonları Nelerdir?

Safra kesesi alma işlemi sonra minimum düzeyde komplikasyon görülür. Ancak bazı vakalarda nadir de olsa hayati riskler ortaya çıkar. Safranın alınmasına bağlı olarak asidin direk sindirim sistemine karışması önemli sindirim problemlerine neden olur.

Bunun yanında enfeksiyon oluşumu görülür ve yeni bir tedavi süreci başlar. Komplikasyon riskinin yanında çok sık sorulan diğer bir soru ise safra kesesi ameliyatı ne kadar sürer sorusudur. Operasyon öncesi gerekli kontrolleri yaptıktan sonra doktorunuza danışabilirsiniz.

Safra Kesesinin Alınmasının Vücuda Ne Gibi Zararları Vardır?

Safra kesesi alma işleminin vücuda herhangi bir zararı yoktur. Safranın yaptığı işi gerekli tedaviler düzenlenerek gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan tetkikler sonucunda doktorunuz safranın alınması gerektiğine karar verebilir. Peki, safra kesesi ameliyatı ne kadar sürer?

Kesenin alınma işlemi uzman hekimler tarafından yapılır. Safranın alınması akıllara safra kesesi ameliyatı ne kadar sürer diye bir soru getirir. Ameliyat süresi bazı kriterlere göre belirlenir.

Safra Taşları Alındıktan Sonra Tekrar Taş Oluşma Riski Nedir?

Safra taşı kendini tekrarlayan bir hastalıktır. Operasyon sonrası kısa sürede taş oluşumu görülme bile ilerleyen dönemde tekrar taş oluşma riski olabilir. Taş oluşumu için uzun bir süre geçmesi gerekir. Kişi bu süreçte beslenmesine dikkat ederek bu riski ortadan kaldırır. Ayrıca operasyon geçiren kişiler düzenli olarak doktor kontrolüne gitmelidir. Safra kesesi ameliyatı fiyatı içerisine doktor kontrolleri genellikle dâhildir. Bu nedenle ücret ödeme kaygısı ile kontrollerinizi aksatmamalısınız. Hayatınızı daha büyük riske atmamak için düzenli kontroller önemlidir.

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları

Safra kesesi ameliyatı fiyatı araştırması yapmadan hastaneye karar vermenizi tavsiye etmiyoruz. Hastanenin konumu fiyat politikası üzerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle araştırma yaparken konumdan ziyade hastanenin bu alandaki başarısını dikkate almalısınız. Doktor ve operasyon için gereken personellerin tecrübesi karar vermenizde etkili olmalıdır. Aksi halde hayati riskler yaşayabilirsiniz.

Operasyon için kullanılan yöntem de ameliyat maliyeti üzerinde etkilidir. İyileşme sürecinin kısalması ve konforlu bir operasyon için doktorunuza danışarak ameliyat yöntemine karar verilmelidir. Her hasta kapalı operasyon için uygun olmayabilir. Bu nedenle doktor önerisi büyük önem taşır. Safra kesesi ameliyat fiyatı için performansı yüksek olan hastanelerden bilgi alabilirsiniz.