Ferah ve temiz bir cilt için cilt bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğinden bahseden Zerrin Kara Estetik ve Likya Estetik ve Saç Ekim Kurucusu Zerrin Kara, “Cilt zaman içerisinde yıpranır. Bu durum, yorgun bir cilt yapısının oluşmasına neden olur. Cildin yapısına uygun ürünler kullanılarak yapılan cilt bakımı ise cildin ferah ve temiz bir görünüm elde etmesini sağlar. Bu nedenle cilt bakımının bir rutin haline getirilmesi ve cilde gerekli özenin gösterilmesi çok önemli.” ifadelerinde bulundu.

Cilt yapısını tanımanın, cildin eksikliklerini giderme noktasında bir hayli önemli olduğunu belirten Zerrin Kara, cilt bakımı için farklı uygulamaların bulunduğunu ifade etti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Likya Estetik ve Saç Ekim olarak kendilerinin de cilt bakımı için yenilikçi teknikleri kullandıklarının altını çizdi: “Cilt bakımında sunduğumuz pek çok uygulama mevcut. Klasik Cilt Bakımı, Prenses Bakım, Anti Aging Bakım, Karbon Peeling; bunlardan yalnızca bazıları. Sağlıklı bir cilt için bu uygulamalardan yararlanmak mümkün. Bunun yanı sıra kişi, evde de cilt bakım rutini oluşturabilir.”

Zerrin Kara

Cilt Tipine Uygun Olmayan Ürünler Kullanmaktan Kaçının

Cilt bakımı için cilt tipine uygun olmayan ürün kullanımından kaçınılması gerektiğinin altını çizen Zerrin Kara, “Kuru bir cildiniz varsa nem sağlayacak ürünler kullanmanız gerekiyor. Çünkü kuru cilt üzerinde pul pul dökülen deri bulunur. Nem sağlayacak ürünler ise bu derinin dökülmesini ve cildin yenilenmesini sağlar. Cilt bakımı ürünü alımı sırasında, cilt yapınızı biliyor olmanız bir hayli önemli.” ifadelerinde bulundu.

Cilt Bakımının Cilde Pek Çok Faydası Bulunuyor

Cilt bakımının cilde birçok faydası bulunduğunun altını çizen Zerrin Kara, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Ciltte var olan kusurlar, düzenli ve doğru bir cilt bakımı ile giderilmektedir. Gün içerisinde cilt, pek çok şeye maruz kaldığı için kirlenir; zararlı UV ışınlarından dolayı lekeler meydana gelebilir. Bu ve bunun gibi durumlar, zamanla cildin yaşlanmasına ve canlılığını yitirmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle cilt bakımının doğru ürünlerle ve düzenli bir şekilde yapılması bir hayli önemlidir. Bunun yanı sıra cilt bakımı için gerçekleştirilen estetik uygulamalardan yararlanmak da sağlıklı bir cilt yapısına ulaşmayı mümkün kılar.”