KÜLTÜR SANAT

Schengen Bölgesi Vizesi Ne Demek?

Abone Ol


Almanya Schengen Anlaşmasının oluşturucu ve aynı zamanda Avrupa Birliği’ nin de kurucu ülkelerinden biri olarak, vize konusunda son derece sert bir üsluba sahiptir. Aynı zamanda Schengen Bölgesinde bulunan ve en çok vize başvurusu yaptığımız ülke de Almanya’ dır. Her Almanya Konsolosluğu vize işlemlerini yapmaya yetkili değildir. Ülkemizde bulunan Ankara, İstanbul ve İzmir Konsoloslukları vize verebilir veya başvuruyu reddedebilir. Bulundukları coğrafi bölgelere yakınlıklarına göre ülkemizi üç bölgeye bölen bu konsolosluklardan hangisinin ikamet ettiğimiz bölgeye vize hizmeti sağladığı önceden belirlenerek, Başvuru işlemlerini bu konsolosluk üzerinden yapmamız gereklidir.

Gerekli bilgi ve belgenin hassas olarak işletilen bir başvuru sistemi içerisinde ilgili konsolosluğa sunulmasının ardında, başvuru sahibinin aldığı ve konsolosluğun yönlendirmesi sonucu belirlenecek bir tarihe alınan randevuya, başvuru sahibinin katılması beklenir. Almanya Konsolosluğu vize randevu sistemi, vize işlemlerinin son aşaması olarak da düşünülebilir. Bununla birlikte bu aşamaya gelmeden önce, gidiş nedenimize paralel olarak belirlenmiş belgelerin ve bilgilerin eksiksiz sunumu çok önemlidir. Bazı durumlarda konsolosluğun artı olarak isteyeceği belgelerin de bulunabileceği ihtimali, sürecin hassas ve dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğinin kanıtlarından yalnızca biridir. 

Schengen vizesi veya Almanya vizesi için başvuru işlemlerinin prosedürünün ağırlığı, yorucu bir takip sürecinin yanı sıra hassas ve dikkatli bir sürecin de ortaya çıkmasına neden olur. Vize işlemleri konusunda aracı danışmanlık hizmetleri sağlayan kuruluşlar, vize konusunda oldukça başarılı istatistikler ortaya koyuyor. Bu sebeple gündelik yaşamımızın yoğunluğuna ters orantıda dikkat ve hassasiyet işleyen Schengen vizesi işlemlerini gerçekleştirirken bir aracı danışman kuruluştan destek alınması, başvurunun sonucu açısından da büyük bir önem arz ediyor.