Maçta dikkat çeken en önemli konulardan biri de hakem oldu. Hakem yönetimi tarafından hiç beğenilmedi. Özellikle her iki tarafa da yaptığı karşılıklı hatalar nedeniyle taraflar isyanını maç sonu açıklamalarında dile getirdi. Erol Bulut ve Sergen Yalçın’ın bu konuda bazı eleştirileri oldu.

Beşiktaş Kadıköy’de 4’ledi!

Kadıköy’de en son galibiyetini 2005 yılında 4-3’lük skorla alan Beşiktaş, Pazar akşamında yine aynı skorla kazanmayı bildi. Böylece tarih tekerrür etti ve ezeli rakibinin evinde kazanamama serisine son verdi. Ayrıca siyah beyazlı takımın maçta gösterdiği mücadele hem teknik heyet hem de yorumcular tarafından takdir edildi. Beşiktaş bu maç sonucunda 1 maç eksiğiyle puanını 16 yaptı. Zirve ile aradaki puan farkının açılmasına izin vermedi. Maçın hemen 4. Dakikasında Aboubakar ile öne geçen kartal, 2. Golü de bularak mücadelede skoru 2-0’a taşıdı. Bu noktada siyah beyazlı takıma hiç şans vermiyordu ancak maçın başından sonuna kadar üstün oynadılar. Maç hiç beraberliğe gelmedi ve Fenerbahçe de öne geçemedi.

Fenerbahçe Evinde Kazanamıyor

Beşiktaş derbisinden önce Gençlerbirliği’ne deplasmanda 5 atan Fenerbahçe, bu mücadeleden önce Kadıköy’de Konyaspor’u ağırlamış ve bu maçtan da 2-0 yenik ayrılmıştı. Pazar günü ise Beşiktaş’a 4-3 kaybetti ve evinde 2 maç üst üste yenilmiş oldu. Bunun haricinde Fenerbahçe 2020 yılında tüm ezeli rakiplerine kendi evinde yenildi. Hem Galatasaray hem Beşiktaş hem de Trabzonspor’a karşı yakalamış olduğu serileri devam ettiremedi. Netice itibariyle mücadeleden mağlup olarak ayrılmış oldu. Teknik direktör Erol Bulut maçın hakeme bağlanmaması gerektiğini ancak kötü bir mücadele yönettiğini söyledi. Gereken özeleştiriyi yapacaklarını da belirtti.