2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde grup aşamaları tamamlandı ve Türkiye A Milli Takımı grubunu ikinci sırada tamamlayarak play-off maçları oynamaya hak kazandı.

Grup aşamasındaki son maçını Karadağ deplasmanında oynayan A Milli Takım, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak grubu ikinci sırada tamamlamayı başardı. Hollanda’nın evinde Norveç’i 2-0’lık skorla geçmesiyle birlikte Hollanda grupta Dünya Kupası’na doğrudan giden bileti alan takım oldu. 

Dünya Kupası Yolunda Play-off Aşamasına Kalan Takımlar Kimler?

Tüm gruplarda oynanan maçların tamamlanması sonucunda 12 takım, Dünya Kupası’na gitme hayalinden vazgeçmemiş oldu. Play-off aşamasında, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ile Uluslar Ligi'nden gelen 2 takım mücadele verecek.İşte, gelecek yıl Mart ayı içinde oynanacak play-off maçlarında boy gösterecek takımlar: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç, Galler, Türkiye, Polonya, Makedonya, Finlandiya, Avusturya, Kuzey Makedonya.

Türkiye A Milli Takım’ın Muhtemel Rakipleri

Peki, play-off kurasına seri başı olmadan girecek olan Türkiye A Milli Takımı’nın muhtemel rakipleri kimler? İşte A Milliler’in eşleşeceği muhtemel rakipler:

  • Galler
  • İskoçya
  • İtalya
  • Portekiz
  • İsveç
  • Rusya

Play-off Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Futbol ve bahis severlerin en çok merak ettiği bir diğer konu play-off kuralarının ne zaman nerede çekileceği. Dünya Kupası 2022 play-off kura çekimi 26 Kasım 2021 Cuma tarihinde Türkiye saati ile 19:00’da İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan FIFA merkezinde gerçekleşecek.Seri başı uygulamasının olacağı kura çekimi sonunda 12 takım 4'erli 3 gruba ayrılacak. Uygulaması üzerinde de görebileceğiniz takımlar, gruplarında tek maç üzerinden yarı final ve final maçları oynayacak. Play-off etabından toplam 3 takım daha Katar biletini alacak.