Bu farkın ilerleyen haftalarda ile yükselme ihtimali de bulunuyor. Ayrıca ligde bu sezon 4 büyüklerin dalgalı performans göstermesinden kaynaklı Alanyaspor öne çıkıyor. Bu sezon toplam 9 maçta hiç kaybetmediler ve liderliğini de sürdürüyor.

Alanyaspor Yenilmiyor!

Sportoto Süper Lig’de 9 maç oynayan ve oynadığı bu 9 maçta 1 kez dahi yenilmeyen Alanyaspor, maksimum 27 puan toplayabilirdi ancak 23 puan toplayabildi. Yani 9 maçın 7’sini kazandılar ve 2 maçta da berabere kaldılar. Son olarak evinde Konyaspor’u ağırlayan Alanyaspor, bu mücadeleden 1-0’lık üstünlükle ayrılmayı bildi. Böylece 20 olan puanını 23 yapmış oldu. Ayrıca en yakın rakibi Fenerbahçe’nin kendi evinde kaybetmiş olması rakipleriyle olan puan farkının 3’e çıkmasını sağladı. Fenerbahçe kaybederek rakibini giriş ile takip edemedi. Son derece rahat bir fikstüre sahip olan Alanya ekibi şimdi de önündeki maçlara hazırlanıyor. Ligi şampiyon olarak bitirme hedefleri bulunuyor.

Şampiyonluğun En Güçlü Adayı

Kadro yapısına baktığımız zaman ligde şampiyonluğun en güçlü adayı olarak Alanyaspor öne çıkıyor. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin son derece iyi bir kadrosu olmasına karşın rakiplerine bariz üstünlük kuramamaları, Beşiktaş’ın ise bu sezon şampiyonluk gibi bir hedefinin bulunmaması lider Alanyaspor’u daha favori kılıyor. Ayrıca teknik direktörlerinin yaptığı açıklamalara göre bu sezon şampiyon olmak istiyorlar. Geçtiğimiz sezon Medipol Başakşehir şampiyon olmuş ve 6. Büyük olarak adını tarihe yazdırmıştı. Ayrıca daha önce Bursaspor şampiyon olmuş ve o da adını 5. Büyük olarak kazımıştı. Şimdi ise Twitter hesabındaki verilere göre şampiyon olmak istiyorlar. Buna da en yakın takım onlar ancak fizik kapasiteleri liderliği ne kadar götürebileceklerini gösterecek.