ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen "Aşık Atma Turnuvası" başladı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca desteklenen turnuvaya Van, İstanbul ve Ankara'dan 4 takımdan 28 sporcu katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Kırgızistan milli marşı okundu.

Turnuvanın açılışında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk milletine sabır diledi.

Terör saldırıları nedeniyle festivalin eğlence etkinliklerinin iptal edildiğini belirten Acehan, "Önceden planlandığı için sportif faaliyetleri düzenliyoruz. Aşık atma oyunu bizim çocukluğumuzda Çubuk'ta oynanan bir oyundu" dedi.

Orta Asya'dan Anadolu'ya taşınan ve insanları sosyalleştiren çeşitli oyunlar olduğunu dile getiren Acehan, bu geleneksel oyunları önemsediğini söyledi.

Konuşmaların ardından seyircilere aşık oyunu ve turnuva hakkında bilgi verildi. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın takımlar adına ilk hamleyi yapmasıyla turnuva başladı.

İlk günkü oyunlarda Kırgızistan Ulu Pamir takımı 71, 1402 Ankara Çubuk takımı 52, İstanbul takımı 14 ve Gölbaşı takımı ise 13 puan aldı.

Turnuva, 13 Eylül Pazar günü yapılacak finalle sona erecek.