Ankaragücü futbol takımı teknik direktör değişikliğine gitmeye karar verdi. Yeni gelen bir son dakika haberine göre Ankaragücü ve Fuat Çapa bugün itibariyle karşılıklı bir şekilde anlaşarak yollarını ayırmaya karar verdi. Bu haber Ankaragücü Kulübü'nün yaptığı bir açıklama ile kesinleşmiş durumda. Bu açıklamada Fuat Çapa işe birlikte Göztepe maçından sonra bir toplantı yapıldığı belirtildi.

Toplantı sırasında teknik direktör ve kulüp yönetimi arasında bir anlaşma yapıldığı ve Fuat Çapa'nın takımdan ayrılmasının uygun görüldüğü de söylendi. Ayrıca Çapa'ya bugüne kadar takım için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edildi. Gelecek kariyerinde de başarı dilekleri iletildi. Fuat Çapa ile Ankaragücü arasındaki ayrılık haberlerinden bahsediliyordu. Ancak karar henüz kesinleşmemişti.

Fuat Çapa Kimdir?

Afyon'un Emirdağ ilçesinde 1968 yılında doğan, Fuat Çapa 4 yaşındayken ailesi ile birlikte Belçika'ya taşınmıştır. Burada büyüyen Çapa, Belçika'da teknik direktör olarak çalışmaya başladı. Belçika takımlarında başladığı teknik direktörlüğe 2007 yılında Türkiye'de Gençlerbirliği takımında devam etti.

Bu takımda ilk başta başarıya ulaşmış olsa da sezon sonuna doğru toplamda sadece bir galibiyet ve de bir beraberlik almasından dolayı Gençlerbirliği'nden ayrılıp yoluna Hollanda'da ünlü bir hocadan eğitim alarak devam etti. 2011 yılında yeniden Gençlerbirliği'ne gelen çapa, 2012 yılında da Gençlerbirliği ile çalışmaya devam etti. Ancak takımın UEFA'ya katılma hakkı kazanamaması ve ücrette anlaşılamaması nedeniyle İhsan Cavcav, Fuat Çapa'yla yolunu ayırdı. Fuat Çapa daha sonra Kayseri Erciyesspor takımında teknik direktörlüğe başladı.

Kayseri Erciyesspor Dönemi

Fuat Çapa, Kayseri Erciyesspor gelir gelmez takıma yeni oyuncuları dahil etmeye çalıştı. Eski takımı Gençlerbirliği'nden bir kaç oyuncu takıma katıldı. Bu oyuncuların takıma katılması sırasında İhsan Cavcav'la açık ve net bir transfer görüşmesi yapması nedeniyle bu transferler futbol tarihine birer fair play yani nezaket transferi olarak geçti. Ancak kayseri Erciyesspor'daki teknik direktörlüğü de kısa sürdü ve 2013 yılı sonunda bu takımdan ayrıldı.

Antalyaspor Dönemi

2014 yılında Antalyaspor futbol takımı teknik direktör Samet Aybaba ile yolunu ayırdı ve Fuat Çapa ile anlaştı. Antalyaspor bu dönemde küme düşme tehlikesi altındaydı. Sezonun bitmesine daha üç hafta varken küme düşeceği kesinleşen takımla Fuat Çapa yeni sezonda sözleşmesini yenilemedi. Fuat Çapa bu olayın ardından İsviçre'de bir takımla anlaştı ve takıma çok sayıda Türk oyuncu dahil etmeye çalıştı.

Türkiye'den gelecek olan iki teknik direktöre İsviçre'nin izin vermemesi nedeniyle İsviçre'nin Türkiye'ye bir üçüncü dünya ülkesi gözüyle bakması nedeniyle buradan ayrılmak istediğini belirtti. Takımıyla yapılacak olan yasal sözleşmeyi beklemeden gazetelere açıklama yaptığı için kendisine ceza verildi ve görevinden uzaklaştırıldı. 

Türkiye'de Çalıştığı Diğer Takımlar

Antalyaspor'un ardından Fuat Çapa Türkiye'de Eskişehirspor ve Boluspor'la çalıştı. Daha sonra Kasımpaşa ile anlaşan teknik direktör bu takımdan ayrılında Ankaragücü'nde çalışmaya başlamıştı. Sezon başında Ankaragücü Çapa ile bir artı bir yıllık bir antlaşma yaptığını açıklamıştı. Ancak takımın başında kaldığı sürece hiç galibiyet alamadı. Fuat Çapa yönetimindeki Ankaragücü toplamda sekiz kere mağlup oldu ve iki maçta da berabere kaldı.

Son olarak Göztepe ile çıktıkları karşılaşmada Ankaragücü bu takıma 3-1 mağlup olmuştu. Ard arda gelen başarısızlıklar Ankaragücü yönetiminin Fuat Çapa ile yollarını ayırmaya karar vermesiyle sonuçlandı. Bu antlaşma taraflarca kabul edildi ve Ankaragücü futbol kulübü yaptıkları açıklamayla birlikte Fuat Çapa'nın artık bu takımda teknik direktör olarak çalışmayacağını bildirdi.