Bandırmaspor, Beşiktaş’ta uzun yıllar görev yapmış deneyimli teknik direktör Berkcan Biratan’ı transfer etti. Altyapıda atağa geçmek isteyen Bandırmaspor yönetimi son yıllarda öz kaynak düzeninden birçok futbolcu çıkaran Beşiktaş’ın başarılı altyapı teknik direktörü Berkcan Biratan’ı kadrosuna kattı.

U-15 Teknik direktörü olarak görev yapmakta olduğu Bandırmaspor’da altyapıdan çok değerli oyuncuların yetişmekte olduğunu ifade eden Berkcan Biratan, “Özellikle Türkiye de futbol üzerine gidilmesi gereken bir konu diye düşünüyorum. Gençlere daha çok eğilmeli ve onların potansiyelini daha fazla değerlendirmeliyiz.” Dedi.

Berkcan Biratan Türkiye’de futbolun son 10 yılda çok büyük gelişme kat ettiğini de “Genel olarak bakıldığında Avrupa ve Dünya ortalamasına girecek takımlara sahip bir ülkeyiz. Çok fazla disiplin ve çalışma ile tüm başarılar alacağımıza inanıyorum. Türk futbolu denilince takım ruhu ve başarılı futbol takımlarımız ilk akla gelenlerden. Tabi ki aksamalar veya hayal kırıklıkları olabiliyor. Fakat bu Türk takımları ve milli takımımız için daha da hırslanma ve daha da fazla çalışmaya neden oluyor.” Şeklindeki sözleri ile vurguladı.

1 Ağustos 1991 yılında Adana’da doğan Berkcan Biratan liseye kadar eğitim ve öğretim hayatına Adana da devam etmiştir. 3 kardeşten ortancası olan Berkcan Biratan ‘ın bir ağabeyi ve bir kız kardeşi vardır. Liseden sonra İstanbul Haliç Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümünü kazanarak eğitim hayatına devam ettirmiştir. İstanbul Haliç Üniversitesi’nde eğitimine devam ettiği sıralarda 2014 yılında Etiler Galatasaray Futbol Okulu’nda kısa süreli olarak çalışmaya başlamıştır. Bunun ardından üniversite yıllarında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde stajyer futbol antrenörü olarak eğitim görmüştür.

Üniversite hayatı devam ederken 3 sene boyunca Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ndeki stajyerliğine devam etmiştir. 2017 senesinde üniversiteyi bitirdikten sonra 2017 ve 2019 yılları arasında 2 sene boyunca Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde sözleşmeli olarak antrenörlük yapmıştır. Şu sıralar Bandırma Spor U – 15 Teknik sorumlusu olarak görev yapmaktadır.