Tabii bu durum bu haftaya kadar sürdü. Beşiktaş Fenerbahçe’yi deplasmanda yenerek hem rakibinin puan kaybetmesini sağladı hem de kendisi 3 puan alarak zirveye daha da yaklaştı. Bunun haricinde Galatasaray da maçını kazanarak rakibiyle puanını eşitledi. Averaj farkıyla 2. Sıraya yerleşti. Beşiktaş ise ile 1 maç eksik. Buna rağmen 16 puanı var ve Fenerbahçe ile Galatasaray’dan sadece 4 puan uzak.

Beşiktaş 1 Maç Eksikle Mücadele Ediyor

Rakiplerine göre 1 maç eksikle mücadele eden Beşiktaş, 10 hafta geçmesine karşın 9 maç oynadı. 1 maç bay geçti ve rakipleri Fenerbahçe ile Galatasaray bay geçmedi. Doğal olarak buradan giriş ile Beşiktaş’a 3 puan ekleyecek olursak aralarında yalnızca 1 puan fark kalıyor. Lider Alanyaspor da 10 haftada 9 maç oynadı. Bu 9 maçta toplamda 23 puan topladı. En yakın rakibi Galatasaray ve Fenerbahçe’ye 1 maç eksikle 3 puan fark attı. Bununla birlikte Beşiktaş Fenerbahçe maçına kadar 13 puana sahipti ve bu maçta kartala hiç şans verilmiyordu. Eğer mücadeleden mağlup ayrılmış olsaydı şampiyonluk yarışından çok erken kopmuş olacaktı.

Beşiktaş Adeta Hayat Buldu

Geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir’i zorla da olsa 3-2 mağlup eden Beşiktaş, bu hafta ise Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3 geçti. Doğal olarak son 2 favori çıkmadığı maçta 6 puan aldı. Bu sonuçla 10 olan puanını 16 yaptı. Hem önündeki rakiplerine yaklaştı hem de şampiyonluk yarışında hayat buldu. Bu yarışta ben de varım şeklinde Twitter hesabından açıklama yapan kara kartal, rakiplerim beni küçümsemesin dedi. Ayrıca Trabzonspor deplasmanında da kazanmış olması onları bu noktada biraz daha avantajlı duruma sokuyor. Sırada Galatasaray maçı olduğunu ve bu maçta da kazanarak rakibiyle olan puan farkını düşürmek istediğini belirtti.