BURSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'e yeni transferleriyle iddialı başlayan ancak ilk 3 haftayı puansız geçen Bursaspor, galibiyet sevincini 4. haftada Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek yaşadı.

Sezonun ilk maçında Trabzonspor'a konuk olan "Yeşil Timsah", güçlü rakibine 1-0 yenildi. İkinci haftada Gaziantepspor'u konuk eden Bursaspor, son dakikalarda yediği golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Bursa temsilcisi, üçüncü haftada ise İstanbul deplasmanında Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Karşılaşmada 1-0 öne geçen rakibi karşısında Bekir Yılmaz'ın golüyle skoru eşitleyen yeşil-beyazlılar, beraberliği koruyamayınca maçı 2-1 kaybetti ve üçüncü maçını da puansız kapattı.

İlk 3 haftada beklemediği sonuçlar alan Bursaspor, sahasında Gençlerbirliği karşısında zorlansa da ilk galibiyetine ulaştı. Yeşil-beyazlı ekip, yeni transferi Macar Balazs Dzsudzsak'ın biri penaltıdan iki golüyle 2-0 öne geçti. Daha sonra başkent temsilcisi, durumu 2-1'e getirdi. Bunun ardından karşılıklı atılan birer golle Bursaspor, sahadan 3-2 galip ayrılarak, bu sezon ilk kez kazandı. Bursa temsilcisinin 3. golü, yeni transferlerden Tomas Necid'den geldi.

 

- 4 golün 3'ü yabancılardan

 

Bu sezon şimdiye kadar skorun yanı sıra gol yollarında da beklenen başarıyı yakalayamayan "Yeşil Timsah", 4 haftada rakip fileleri sadece 4 kez havalandırabildi.

Bursaspor adına sezonun ilk golünü Medipol Başakşehir maçında Bekir Yılmaz attı. Gençlerbirliği maçında 3 puanı getiren gollerden ikisini Dzsudzsak, birini Necid kaydetti.

 

- Sahada yerli oyuncu ağırlığı

 

Sezon öncesi Jose Fernandao, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Fernando Belluschi gibi ilk 11'in değişmez futbolcularını başka takımlara kaptıran, onların yerine yeni oyuncular transfer eden yeşil-beyazlı takımda, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın "ideal 11" arayışı sürüyor.

Bol alternatifli bir kadroya sahip olan Sağlam, aralarında en iyi uyumu sağlayan oyuncu topluluğunu belirlemek için kadroda her hafta rotasyona gidiyor ancak kaleci Mert Günok ile "defansın bel kemiği" Serdar Aziz'i bu değişimin dışında tutuyor. Mert Günok ve Serdar Aziz, Trabzonspor, Gaziantepspor, Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği maçlarında 90'ar dakika süre aldı.

"Yeşil Timsah"ın Beşiktaş'tan transfer ettiği Tomas Sivok, ilk 3 haftada kesintisiz oynadı. Bu futbolcu, ülkesinin milli takım kampından sakat dönünce Gençlerbirliği maçında 18 kişilik kadroya giremedi.

Portekizli futbolcu Josue Pesqueira da ilk 3 haftada kendisine ilk 11'de yer buldu. Deplasmandaki Medipol Başakşehir maçının 66. dakikasında kırmızı kart gören Josue, zorunlu olarak bir hafta dinlendi.

Bursaspor'un transfer döneminin son günlerinde renklerine bağladığı Dzsudzsak da son 3 haftada 90'ar dakika sahada kaldı. Trabzonspor ile oynanan müsabakada yer almayan Macar oyuncu, Gaziantepspor, Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği maçlarında forma giydi. 

Sağ kanat oyuncusu Emre Taşdemir ile golcü Sercan Yıldırım da ikisi 90'ar dakika olmak üzere tüm maçlarda yeşil-beyazlı formayı giydi. Emre Taşdemir, 4 maçta da ilk 11'de sahaya çıktı ve bunlardan ikisinde yerini takım arkadaşlarına bıraktı. Sercan Yıldırım ise 3 kez ilk 11'de maçlara başladı, bir maçta oyuna sonradan dahil oldu.

Yeşil-beyazlılar, ligin 5. haftasında 20 Eylül'de deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak.