Jimnastik tarihi Eski Yunan Uygarlığına dayanan bedeni çevikleştirme ve kuvvetlendirme adına yapılan spor dallarından biridir. Cimnastik gerçek anlamıyla ilk olarak 1896’da modern olimpiyatlarda seçilen spor dallarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde ise çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerinin gelişmesi ve hangi spor dalına yönelmeleri gerektiğini fark edebilmeleri adına en önemli yol göstericilerden biridir. Bu nedenle çocuk cimnastik kursu ebeveynlerin vazgeçemediği eğitimlerin başında gelmektedir.

Temel Jimnastik eğitimini tamamlayan çocukların seçeceği birden fazla branşı barındıran bu dal, spor kültürünü çocuklarımıza aktarabilen spor dallarının başında gelir. Hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden bu sporun branşlarına bir göz atalım.

Ritmik Jimnastik

Kökeni İsveç’e dayanan bu jimnastik dalı müzik eşliğinde yapılır. Hem müziğe hem de dansa ilgisi olan kız çocuklarının yeteneklerini keşfedebilmeleri açısından mükemmel bir olimpik branştır. Ritmik jimnastiğe başlama yaşı 2 ila 5 olarak belirlenmiştir.  Bu yaştaki çocukların daha esnek olması bu sporu profesyonel anlamda yapabilmelerine de olanak tanır. İp, lobut, çember, top ve kurdele ile koreograf yapılan bir branştır.

Artistik Jimnastik

Diğer bir değişle de aletli jimnastik sanat cimnastiği olarak da adlandırılır. Erkek ve kadın olarak ayrılan bu branşta erkekler 6 alet ile kadınlar ise 5 alet ile eğitim alırlar. Bu aletler erkeklerde yer, atlama beygiri, kulplu beygir, barfiks halka ve paralel kadınlarda ise kız paraleli atlama beygiri, yer, asimetrik paralel ve dengedir. Çocuklarda vücudun bir bütün halinde nasıl kullanılması gerektiğinin eğitimini veren bu branş ayrıca çocukların gelişimi için de oldukça faydalıdır. Ayrıca bu branş olimpiyatlarda önemli yer tutar.

Günümüzde temel jimnastik eğitimi çocuklarımızın bilişsel zekalarının gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Çocuk jimnastik kursunda verilen eğitimler denge, kuvvet, esneklik, el-göz koordinasyon becerisi gibi birçok yetenek kazandırmaktadır. Jimnastik, bu spora başlayan çocuklara bu alanda ilerleyebilecekleri gibi başka spor dallarına da yönelebilmeleri için temel bir eğitim sağlar. Birden çok branşı içinde barındıran cimnastik kursu genellikle 3 yaşından itibaren eğitimlere başlar ve bu öğretinin çocukta bir yaşam biçimi haline gelmesini sağlar. Bu alanda profesyonel eğitim veren, oldukça tecrübeli eğitmenleri kadrosunda bulunduran İdol Cimnastik, çocuğunuza gerekli eğitimleri verebileceği gibi Anne-Çocuk Jimnastik eğitiminde de uzmanlaş bir jimnastik kursudur.

Çocuklar üzerinde daha dışa dönük ve sosyal birey olma, sorumluluk alabilme, yaşıtlarının arasında ön plana çıkma ve daha aktif ve girişken olabilme gibi faydalar sağlarken aynı zamanda duruş bozukluğunu giderebilir ve hiperaktiviteyi de yumuşatır. Bu spor sayesinde daha esnek vücuda sahip olan çocuklar, bedenlerini nasıl kullanacaklarını da öğrenirler. Siz de çocuğunuzun erken yaşta fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerine katkıda bulunmak istiyorsanız sitesini ziyaret edebilir ve aileniz ile birlikte sportif bir yaşamın içine dahil olmanın getireceği avantajları yaşayabilirsiniz.