ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da, 2011-2014 yılları arasında futbolcu, 2015 yılının ocak ayından itibaren ise antrenör olarak görev yapan ve dün kulüpten ayrılan Dede, Eskişehir'in kalbindeki yerinin farklı olduğunu söyledi. 

Dede, siyah-kırmızılı kulübün resmi internet televizyonu "eses.tv"ye yaptığı açıklamada, Alman teknik adam Michael Skibbe'nin yardımcısı olarak ocak ayında Eskişehirspor'da antrenörlük yapmaya başladığını hatırlattı. 

Eskişehirspor'a antrenör olarak dönmenin güzel bir duygu olduğunu belirten Dede, "O dönemde takımın durumu iyi değildi. Eskişehirspor'u ligde tutma hedefimizi gerçekleştirdik. Ligde tuttuğumuz için çok mutluyum. Daha sonra Skibbe ile birlikte bir karar aldım ve gelecek planlarım için Eskişehirspor'daki görevimden ayrılıyorum. Hocalık lisansımı alıp, önüme bakacağım" dedi. 

Dede, Brezilya'dan 18 yıldır uzak kaldığını ifade ederek, "Anneme, babama ve kardeşime zaman ayırmak istiyorum. Eskişehirspor taraftarı beni bağrına bastı. Hepsine teşekkür ediyorum. Onları unutmam mümkün değil. Gelecekte ne olacağı belli olmaz. Eskişehirspor'u ve kenti çok sevdim. Eskişehir'in yeri kalbimde çok ayrı olacak" değerlendirmesini yaptı.