Yıllardır derbilerde özellikle kendi evinde dominant olan, rakiplerine karşı uzun yıllardır yenilmeyen Fenerbahçe, 2020 yılında sürekli olarak kötü sonuçlara imza attı. Bu noktada üzerinde çıkan habere göre sarı lacivertliler bu maçlara nasıl olsa kaybetmeyiz havasıyla çıkıyor ve bu yüzden de yeniliyor. İlk olarak 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray’a yenildi. Ardından Trabzonspor 22 yıl aradan sonra rakibini 2020’de Kadıköy’de yenmeyi başardı. Pazar akşamı ise 15 yıldan sonra Beşiktaş da Kadıköy’de rakibini devirdi. Böylece Fenerbahçe’nin derbilerdeki kendi evinde yenilmeme serilerini tüm rakipleri bozdu. Bir bakıma Fenerbahçe 2020’de tüm rakiplerine yenildi diyebiliriz.

Skorlar Maçları Yansıtıyor

Galatasaray’a kendi evinde 3-1 kaybeden Fenerbahçe, bu mücadelede skoru 2-1’e getirmiş ve 2. Gole çok ama çok yaklaşmıştı. Herkes mücadelenin 2-2 biteceğini düşünüyordu ve sarı lacivertliler müsabakada ciddi bir üstünlük sağlamıştı ancak 2. Golü ararken kontra ataktan 1 gol yediler ve skor 3-1 olmuş oldu. Trabzonspor maçı da öyleydi. Fenerbahçe skor 2-1 iken 2. Gole defalarca yaklaşmış ancak bir türlü bile topu kaleden içeriye sokamamıştı. Sarı lacivertliler 2. Golü ararken kalelerinde 3. Golü görmüşler ve maçtan yenik ayrılmışlardı. Pazar akşamı da mücadele 3-2’ye gelmiş ve Fenerbahçe beraberlik golünü ararken 4. Golü kontra ataktan yemişti. Tüm maçlar benzer bitti ve bu nedenle belki de seriler sona ermiş oldu.

Fenerbahçe’de Kötü Gidişat Sürüyor

En son şampiyonluğunu Ersun Yanal döneminde 2014 yılında yaşayan Fenerbahçe, 6 yıldır ligde şampiyon olamıyor. Bu yıl 18 transfer yaparak yola şampiyonluk parolası ile çıkan camia üst üste alınan mağlubiyetlerden dolayı diken üstünde. Takımda kötü gidişat sürüyor. Önce 10 kişi kalan Hatayspor’a verilen 1 puan, sonra Konyaspor’a karşı kendi evinde 2-0 yenilmesi, ardından evinde 4-3’lük Beşiktaş mağlubiyeti bu kötü gidişatı devam ettirdi. Bu noktada giriş yaparak bir şeyleri açıklamak mümkün değil ancak tüm bu kötü sonuçlar Ali Koç başkan seçildikten sonra oldu. Aziz Yıldırım döneminde kulüp her alanda başarılıydı ve seçimden sonra camiada işler değişti.