Lige çok iyi bir başlangıç yaparak ilk 2 maçında daha 38 maç varken kendisine şampiyon dedirten, lehinde algı yaratılan, sürekli kollanan Galatasaray ardından aldığı üst üste yenilgiler ile bu algıyı tersine çevirmişti. Onun lehinde algı yapanlar bu kez hakemden dem vurmaya başlamış ve takımın üzerindeki negatif enerjiyi kaldırmaya çalışmışlardı. Sonrasında yükselişe geçen aslan art arda aldığı galibiyet ile zirveye yaklaşmıştı. Geçen haftaki Kayserispor beraberliği şampiyonluk yolunda kritik bir puan kaybıydı. Bu hafta ise Rizespor’a konuk olan Galatasaray etkisiyle Rize’de 4’ledi. Aslan aldığı 3 puan ile puanını 20 yaptı ve ezeli rakibi Fenerbahçe’nin kendi evinde Beşiktaş’a yenilmesiyle 2. Sıraya oturdu.

Galatasaray Önce Lider Olmak İstiyor

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim maç sonu açıklamalarında takımından memnun kaldığını, oyuncularının skoru bölüştüklerini söylerken, öncelikli hedeflerinin lider olmak olduğunu söyledi. Bu noktada önce Fenerbahçe’yi ardından da Alanyaspor’u geçmek istediklerini belirten Terim, rakiplerini çok iyi analiz ettiklerini, iyi oyunun çok da iyi sonuçlar getirdiğini vurguladı. Bu noktada giriş yapmaya bile gerek duymadıklarından bahsetti. Önce lider olmak ardından şampiyonluğa doğru emin adımlarla gitmek istiyoruz diyen Terim, rakiplerinin kamuoyunda çok pohpohlandığını da söyledi. Oyuncularının bundan etkilenmemesi için elinden geleni yaptığını vurgularken hakem performansından memnun kaldığını da söyledi.

Hakemin Yönetimi Kötüydü

Rizespor karşısında 4-0 kazanarak sükse yapan Galatasaray, bu mücadelede Emre Akbaba’ya yapılan hareket sonrasında penaltı kazandı ve mücadelede gol buldu. Bu penaltı hakkında spor yorumcuları penaltı olmadığına dair hemfikir. Hiçbir yorumcu pozisyona penaltı demezken Fatih Terim bu konuda bir yorum yapmadı. Hatta hakemin çok iyi niyetli maç yönettiğini ve yönetiminden memnun kaldıklarını dile getirdi. Spor yorumcuları da Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda hatalar aleyhinde yapıldığı zaman konuşan Fatih Terim bugün neden konuşmuyorsun şeklinde açıklama yaptılar. Ayrıca mücadelede dikkat çeken bir diğer nokta da hakemin takdir haklarını sürekli olarak Galatasaray’ın lehinde kullanmış olmasıydı. İşte bu yüzden spor kamuoyunda oluşan ayrılık sosyal medyaya da yansıdı. Kısaca Galatasaray bu galibiyet ile puanını 20 yaptı.