Diego Maradona dünya futbolunun bir zamanlar en üst seviyesinde yer almış oldukça yetenekli futbolculardan biriydi. Napoli ve Arjantin Milli takımıyla futbol tarihinde adından çokça söz ettirmişti. Kariyeri her futbolcuyu ve futbolu seven kişileri etkileyen Maradona hafızalardan asla silinmeyecek bir yaşamı insanlara bıraktı.

Napoli kulübüyle, Barcelona ve Boca Juniors ile tam tamına 9 kupa kaldırmayı başaran Maradona bir de dünya kupasını kaldırmayı başarmıştı. Futbolun öncü isimlerinden biri olan Diego Maradona halkı oldukça sevilen bir insan olarak hayata gözlerini kapadı. Son sözleri ise kendimi iyi hissetmiyorum oldu.

Dünyanın En İyi Futbolcusu

Gelmiş geçmiş dünya futbolunun en iyilerinden biri olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmayı başaran Diego Maradona talihsiz şekilde geçirdiği bir kalp kriziyle 60 yaşında hayata gözlerini kapattı. 1986 yılı Maradona için en özel ve değerli yıllardan biriydi. Çünkü o bu dönemde Arjantin Milli takımıyla Dünya Kupası birinciliğini elde etmişti. Kaliteli futbolu ve eşsiz yeteneğiyle Maradona futbol otoriteleri tarafından daima en iyi futbolcu olarak gösterildi.

Yüzyılın İnanılmaz Gölü

Tanrı’nın Eli adıyla futbol tarihinde hafızalara kazınan Maradona, 1986 yılında İngiltere kalesine inanılmaz bir gol atmayı başarmıştı. Kupanın çeyrek finalinde yıllar boyunca tartışılması süren bu golün sahibi kişi olmuştu. Yine kendisi bu maçta 5 kişiyi çalımla geçerek tam 60 metre topu sürüp harika bir golü yine İngiltere’ye atmıştı. Bu harika gol yüzyılın golü olarak seçilmişti.