2020-2021 Sezonu şampiyonluğunu doğrudan etkileyecek olan dev derbiye saatler kaldı. Ligde şampiyonluk yarışının bu denli mücadeleci geçmesi futbol severlerin eşine az rastlanır bir sezon yaşamasına da neden oldu. Ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak 3 büyük takımın da şampiyonluk şansının bulunması, bugün oynanacak olan dev derbiyi her zamankinden daha önemli hale getirmiş durumda.
Beşiktaş bugün Galatasaray deplasmanında galibiyet yaşayan takım olur ve Fenerbahçe, Ankara deplasmanında puan kaybederse bu sonuçlar Beşiktaş’ı resmen 2020-2021 Sezonu şampiyonu yapacak. Galatasaray’ın şampiyonluk için galip gelmekten başka çaresinin olmaması, şüphesiz taraftarlar için futbol dolu bir gecenin olacağına işaret ediyor. 

Galatasaray’da Son Durum

Galatasaray'da Christian Luyindama, Valentine Ozornwafor ve Fatih Öztürk'ün karantina süresi bitti. Koronavirüs izolasyon süreci nedeniyle hala karantibada bulunan Etebo ise bu mücadelede görev yapamayacak.

Sakatlığı nedeniyle geçen hafta oynanan Gençlerbirliği maçında kadroda olmayan Onyekuru ise teknik direktör Fatih Terim’in forma şansı tanımasıyla sahaya çıkabilecek.

Galatasaray Muhtemel 11: Muslera, Saracchi, Marcao, Donk, Yedlin, Taylan, Emre Akbaba, Gedson, Babel, Onyekuru, Falcao

Beşiktaş’ta Son Durum

Beşiktaş'ta ise tedavileri devam etmekte olan Hasic, Oğuzhan, Cenk, N'Koudou, Aboubakar ve Mensah bugün oynanacak dev derbide forma giyemeyecek.

Beşiktaş Muhtemel 11: Ersin, N'Sakala, Vida, Welinton, Rosier, Atiba, Josef, Ljajic, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre

Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30’da başlayacak şampiyonluk derbisini Cüneyt Çakır yönetecek.

Kaynak: Beyaz Gündem (Hakan Çelik)