Schalke'nin Drogba'nın lisansında usülsüzlük olduğu konusunda yaptığı itirazı UEFA Disiplin Kurulu tarafından reddedildi.

Galatasaray'ın resmi Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada "UEFA, FC Schalke 04'ün Didier Drogba'nın lisansı için yaptığı itirazı red etmiştir" denildi. UEFA'nın resmi sitesinden henüz bir açıklama yapılmazken Schalke Sportif Direktörü Horst Held, "UEFA bu konuya el atmasaydı sorumsuzluk olurdu" ifadelerini kullandı.

Drogba, Çin kulübü Shangay Shenhua ile sözleşmesini feshettikten sonra geçici lisans alarak sarı-kırmızılılara imza attı. Ardından Galatasaylı yöneticiler vakit kaybetmeden Fildişili futbolcuyu UEFA listesine yazdırmıştı. Schalke'nin yaptığı itiraz sarı-kırmızılı camiayı şaşırtırken, UEFA'nın bu kararı spekülasyonlara nokta koydu.

DÜRÜST: "PROBLEM YOK"

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili konuşan Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst "FIFA, geçici lisansı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi. TFF, UEFA'ya geçici lisansın kullanımında onay talep etti. UEFA da, hem Galatasaray'a, hem de TFF'ye 'Geçici lisansın kullanımında tarafımızca engel yoktur' ifadesiyle onay yazısını yolladı. Yani bu konuda problem yok" ifadelerini kullandı.

 
Kaynak: Webaslan