Trabzonspor’da, Didier Zokora ve Gustavo Colman’ın kadro dışı kalmasının ardından durumu belirsizliğini koruyan Florent Malouda, uzun bir aranın ardından takımla antrenmana çıktı.

    Yaşadığı sakatlığının ardından bir türlü form tutamayan ve eleştirilere maruz kalan Fransız futbolcu, eşinin rahatsızlığını gerekçe göstererek ülkesine gitmiş ve 15 süreyle takımdan ayrı kalmıştı. Geçtiğimiz hafta Trabzon’a dönen Malouda’nın, teknik direktör Hami Mandıralı tarafından idmana alınmadığı ve takımdan ayrı salonda çalışmasını isteği iddia edilmişti. Yıldız futbolcu, bir gün sonra yine eşinin rahatsızlığını gerekçe göstererek ülkesine dönmüştü. Bazı yabancı medya organlarında da yıldız futbolcunun, sözleşmesini feshetmek için Trabzonspor Kulübü Başkanıyla görüşeceğini söylediğine dair haberler yer almıştı. Salı günü tekrar Trabzon’a dönen Malouda, dün de kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya gelmişti. Malouda’nın bu görüşmede, “Ben Trabzonspor'a para için gelmedim. O parayı birçok kulüpten alabilirdim. Buraya proje için geldim ve o projenin hala içerisinde olmak istiyorum.” dediği belirtildi. Başkan Hacıosmanoğlu da, Fransız futbolcudan, performansı ile kendisini teknik heyete yeniden kanıtlamasını istediği ifade edilmişti.

    Fransız yıldız, bugünt akımla çalıştı. Kayseri Erciyesspor maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basına ve taraftara kapalı yapılan antrenmanda, Malouda da yer aldı. Teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın antrenman öncesi Malouda ile bir görüşme yaptığı ve kendisine, “Bu şehrin senden beklentisi fazla ve buna sahada cevap vermelisin.” dediği öğrenildi. Manıralı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da, “Malouda, Malouda olduğunu sahada bize göstermeli.” demişti.