KONYA (AA) - A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında Konya'da Hollanda'yı 3-0 yendi.

Konya Büyükşehir Torku Arena'da ağırladığı rakibini Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın golleriyle mağlup eden Türkiye, grupta puanını 12'ye yükselterek, üçüncü sıraya yükseldi.

Grup üçüncülüğü ve play-off anlamında büyük önem taşıyan müsabakadan tarihi bir zafer ve 3 puanla ayrılan ay-yıldızlı ekip, 10 puanlı Hollanda'nın 2 puan ve ikili averajda önüne geçerek, son iki maçlar öncesi avantajı eline aldı.

Grupta kalan maçlarda Türkiye, 10 Ekim'de deplasmanda Çek Cumhuriyeti, 13 Ekim'de evinde İzlanda ile karşılaşacak. Gruptaki son 2 maçını yitiren Hollanda ise Kazakistan ile deplasmanda, Çek Cumhuriyeti ile evinde karşı karşıya gelecek.

Türkiye, bu maçlardan 4 puan çıkarması durumunda play-off biletini alacak.

 

- Başbakan Davutoğlu, şehit polisin oğluyla birlikte izledi 

 

Başbakan Davutoğlu, milli maçı, İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet ile takip etti.

Başbakan Davutoğlu ayrıca, maçın devre arasında, Avrupa şampiyonu Görme Engelliler Milli Futbol Takımı'yla locada bir araya geldi ve kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Görme engelli futbolculara milli maçı TRT spikeri Yalçın Çetin anlattı. 

 

- Bakan Kılıç da maçta

 

Milli maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tribünde izledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte maçı takip eden Kılıç, ay-yıldızlı ekibin gollerinde Davutoğlu ve Demirören ile birlikte büyük sevinç yaşadı.

 

- Burak Yılmaz 19., Arda 15., Oğuzhan ilk golünü attı

 

Hollanda karşısında ay-yıldızlı formayla Burak Yılmaz 19., Arda Turan 15., Oğuzhan Özyakup ise ilk golünü attı.

Burak Yılmaz 42. maçında 19., Arda Turan 83. maçında 15. kez gol sevinci yaşarken, Oğuzhan Özyakup 11. maçında golle buluştu.

Oğuzhan, ay-yıldızlı forma altında ilk golünü, altyapı milli takımlarında kaptanlığını yaptığı Hollanda filelerine gönderdi.

 

- Konya yine tam not aldı

 

Letonya'nın ardından Hollanda milli maçına da ev sahipliği yapan Konya, tribün desteği açısından yine tam not aldı. 

Konya Büyükşehir Torku Arena tribünleri tamamen dolarken, taraftarlar maç boyunca milli takıma coşkulu biçimde destek verdi. 

 

- Terim'e sevgi gösterileri

 

Konya'da stadı dolduran taraftarlar Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Taraftarlar maçın son anlarında "İmparator Fatih Terim" diye tempo tutarak, deneyimli teknik adama büyük destek verdi.

 

- Arda Turan sakatlandı

 

Milli takımın ikinci golünü atan Arda Turan, ikinci yarıda sakatlandı.

Barcelonalı yıldız, yaşadığı sakatlık sonrası 57. dakikada yerini Volkan Şen'e bıraktı.