ANKARA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası başladı.

Yurtiçi ve yurtdışından 275 sporcunun katıldığı turnuvada, 4 kategoride müsabakalar yapılacak. Tüm kategorilerde yarışanlara toplam 30 bin lira ödül verilecek.  

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın 11. Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında planlandığını belirterek, "Tabii ki ülkemizin içerisinde bulunduğu durum, aldığımız şehit haberleri dün ve bugün maalesef bizim yapmış olduğumuz etkinliklerde üzerimize buruk bir atmosfer çökmesine sebep oldu" dedi.

Festivalin sadece sportif etkinliklerinin gerçekleştirileceğini aktaran Şahin, "Milletçe çok sıkıntılı bir durumdan geçiyoruz. Her gün acı haberler alıyoruz. Bir acı dinmeden bir haber daha alıyoruz. Şehitler veriyoruz, ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün en önemli hedeflerinden biri de hayatın akışını sekteye uğratmak, bizler hayatımızı sekteye uğratmadan gerekli adımları atacağız. Belli kurallar ve kaideler doğrultusunda programlarımızı yapacağız" diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu ise "Ankara’nın ilk uluslararası satranç turnuvasını Çubuk'ta yapmaktan mutlu ve gururluyuz. Çoğunluğu Ankara dışından ve 7 farklı ülkeden toplam 275 sporcumuz turnuvaya katılmıştır" dedi.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma da Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın bir toplantı dolayısıyla turnuvanın açılışına katılamadığını belirterek, Acehan'ın sporculara başarı dileklerini iletti.

Acıelma, turnuvanın ilçelerinde düzenlemesinin önemine değindi.

Çubuk Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise "Hemen hemen her ay ilçemizde bir turnuva yapıyoruz. Özellikle Satranç Federasyonu yetkilileri arkadaşlarımızın verdiği bilgilere göre, ilçemiz Türkiye standartlarının üstünde aktiviteler gösteriyor. İlçemizde satranca yeteri kadar emek veriliyor" dedi.

Konuşmaların ardından, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'in ilk hamleyi yapmasıyla turnuva başladı. Turnuva 13 Eylül Pazar günü sona erecek.