Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan açıklamada, içme suyu şebeke borusunu kazma ile patlattığı, vatandaşların olaya tepki gösterdikleri konusunda yapılan haberlerin TESKİ ile hiçbir ilgisi olmadığı bildirildi.
TESKİ tarafından yapılan açıklama, “Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada “Süleymanpaşa İlçesi, Hükümet Caddesinde yapılan kazı çalışmaları sırasında işçilerin içme suyu şebeke borusunu kazma ile patlattığı, bu durum karşısında vatandaşların ıslandığı ve olaya tepki gösterdikleri” konularını video, resim ve yazı ile dile getiren haberler yayımlanmıştır. Yayımlanan haberlerde bahsi geçen kazı çalışmasının TESKİ ile hiçbir ilgisi yoktur” denildi.
“Şebeke borusunu patlatan işçi, TESKİ bünyesinde hizmet vermemektedir”
TESKİ tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Kazma ile içme suyu şebeke borusunu patlatan işçi, TESKİ bünyesinde hizmet vermemektedir. Bu işçi İnternet altyapı hizmeti sunan başka bir kuruluşun çalışanıdır. Yaşanan arıza üzerine TESKİ ekipleri olaya en kısa zamanda müdahale ederek su patlağını onarmıştır” ifadeleri kullanıldı.