Artık dünya yepyeni bir nizamın eşiğindedir. Müslüman coğrafyasının felahı ve insanlığın huzuru için tarihteki misyonuna sahip çıkan devletimiz, tüm mağdur ve masum halkların hür bir dünyaya olan umutlarını artırmıştır. İnsanlık tarihinin en kara devrinin sonu yaklaştı. Tek ortak noktası İslam düşmanlığı olan bütün iç ve dış mihrakların münafıkane tarzı bırakmaya başladığı, harbi düşman saflarını sıklaştırdığı bir dönemi yaşıyoruz.

En vatansever ve en azılı devlet düşmanı rolü verilen odaklar, gerçek bir niyet birliği içinde olduklarını belli etti. En dindar geçinen bazı güruhlar ile dine en kindar grupların hedef birliği içinde olduğu aşikâr oldu. Bundan sonra her türlü mücadele ve harp nispeten daha merdane olacak.

Bundan tam üç yüz yıl önce, 1720'li yıllarda, masonluğun Osmanlı Devleti'nde henüz filizlenmeye başladığı yıllarda yani 18.yy’dan itibaren milletimizi mimsiz medeniyet zehiri ile derin bir uykuya yatırmaya başladılar.

Tam yüz yıl sonra 1820'li yıllarda uykunun derin safhası başladı. İlk olarak Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa, 1830'dan itibaren ise 2. Mahmut Avrupa'ya burslu öğrenciler göndermeye başladı. Bu dönemde Fransızca da resmi yabancı dil ilan edildi. Yani Batı hayranlığının aklımızı başımızdan aldığı bir döneme girdik. Bu dönem de yüz yılı aşkın bir süre devam etti.

Son yüz yılda millet uyunma emareleri göstermeye başladı. Ne yazık ki bu uyanma emareleri de darbe, muhtıra ve ihanetlerle acımasızca bastırıldı.

Her seçim kendi konjonktüründe önemli olabilir lakin 2023 seçimleri aslında milletimizin özellikle üç yüz yıllık derin uykudan ne derece uyandığını test etme seçimleri olacak. Niyet, temenni, gayret ve duamız bu neticeyi müsbet kılmaya odaklanmalıdır.

Yazıyı Bediüzzaman'nın Tarihçe-i Hayatında geçen şu ifadelerle bitirmek isabetli olacaktır.

"Ey asırlardan beri Kur'anın bayraktarlığı vazifesiyle cihanda en mukaddes ve muhterem bir mevki-i muallâyı ihraz etmiş olan ecdadın evlâd ve torunları!

Uyanınız!

Âlem-i İslâm'ın fecr-i sadıkında gaflette bulunmak, kat'iyyen akıl kârı değil!"

Selam ve dua ile…