Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış sonrası oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar konusunda uyardı.

İç ve batı kesimlerde beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Kütahya, Manisa ve Balıkesir'in doğusu, İzmir ve Aydın'ın iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur, Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri), Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale), Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya ve Bilecik, akşam saatlerinde Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, K.Maraş ve Osmaniye ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren yağış alan bölgelerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.