Kemerburgaz Çiftalan yolu üzerinde tel örgülere takılarak yaralanan tilki Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarılarak tedavi altına alındı.

Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü arayan vatandaşlar Kemerburgaz Çiftalan yolu üzerinde dikenlere takılmış halde bulunan bir tilki olduğu bilgisini verdi. Gelen bilgi üzerine ekipler,verilen adrese gittiler. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, burada dikenli tellere takılmış ve yaralanmış vaziyette olan tilkiye öncelikle dikkatli bir şekilde yaklaştılar.

Yaralı ve korkmuş vaziyette olan tilki, ekiplerin titiz çalışması sonucu tellerden kısa sürede kurtarıldı. Yaralı tilki daha sonra hayvan ambulansına konularak, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından açılışı yapılarak hizmete alınan Eyüp Belediyesi Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürüldü. Burada görevli veterinerler tarafından tilkiye cerrahi müdahalede bulunularak yarası temizlendi ve kapatıldı.

Cerrahi müdahalenin ardından Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’nde tedavi altına alınan tilkinin en kısa sürede eski sağlığına kavuşması için gereken tüm tedavinin uygulanacağı belirtildi.

Yaban hayatın en kurnaz hayvanı olarak bilinen sevimli tilki tedavisinin ardından eski sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğaya bırakılacak.