Seçimin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazandığı ilçelerde başlatılan teşekkür etkinliklerinin ikincisi Yumurtalık’ta yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan ve vatandaşların katıldığı etkinlikte Atilla Yılmaz ve Kadir Somer konser verdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Hüseyin Sözlü, seçim öncesinde verdikleri sözlerin hepsini yerine getireceklerini belirterek, Yumurtalık’ta turizm sezonunda su kesilmeyeceğini söyledi. Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik’le, ilçeye damgasını vuracak hizmetleri hayata geçireceklerini ifade eden Hüseyin Sözlü, “Size verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Bize dün ulaşabildiğiniz gibi, yarın da ulaşabileceksiniz. Turizm sezonu başlayana kadar Yumurtalık’ın su şebekesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Gerekirse yakın bölgelerden takviye su kaynakları bulacağım. Sizi bu sıkıntıdan kurtaracağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin Güneydoğu’sunda çıkarılan petrolden pay istenmesiyle ilgili de görüş belirten Hüseyin Sözlü, “Bugün Türkiye’nin egemenlik haklarını tartışarak Batman’da ve o bölgede çıkan petrolden, Türkiye’nin milli devlet geleneğine, üniter yapısına, yasalarına, anayasal düzenine karşı çıkarak, pay isteme cüretkarlığını gösterenlerin aslında kimden cesaret aldığını, bu cesareti onlara kimlerin verdiğini bildiğinizi ve olup bitenin farkında olduğunuzu gösterdiniz. Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket’in, ülkücülerin, bozkurtların varlığı, her şeyden önemlisi liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin varlığı bu kötü emellere fırsat vermeyecektir. Bu devletin, milletin birliği için ecdadımız şehadet şerbetini içerek canıyla, kanıyla bedel ödemiştir. O nedenledir ki ecdadımızın mirası omuzumuzdaki en ağır ve en şerefli yüktür.”