FETÖ’nün argümanlarına sarılarak siyaset yapmaya kalkan CHP’nin gerçek yüzünü gözler önüne sermeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çizdiği başarılı profili uygulayan AK Parti’nin belediyecilikte ekol haline gelmesini hazmedemeyen CHP’nin algı operasyonları tek tek çöküyor. Kendi başarısızlıklarını örtebilmek için hükümetin kendilerine kaynak sağlamadığını iddia eden CHP’nin 14 ilçe belediyesine 2018’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planlamalarına göre; ulaşım, yol bakım onarım, altüst yapıda kullanılmak üzere 40 milyon 250 bin TL ayni yardım yapıldığı bildirildi.


SİYASİ KAYIRMA YOK

Akit’in elde ettiği veriler AK Parti Hükümetinin AK Partili ve CHP’li ilçelere giden yatırımlarda siyasi bir kayırma da yapmadığını ortaya koyuyor. FETÖ ile kirli ilişkiler içerisine giren Adalar Belediyesi; en düşük ayni yardımı olan belediye olarak kayıtlara geçerken, en yüksek ayni yardımı Büyükçekmece aldı. Avcılar Belediyesi; 3 milyon TL yardım aldı ancak Avcılar sokaklarından çöp kokuları hiç eksik olmadı. Canlarını dişlerine takıp çalışan ancak maaşlarını alamayan temizlik görevlilerinin iş bırakma eylemine gitmesi sonucu çöpler sokakta birikti. Avcılar’daki görüntüler, Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği ‘CHP çöplük demektir’ sözünü bir kez daha doğruladı. LGBTİ’li ahlaksız kişilere destek olmak için adeta çırpınıp duran Şişli Belediyesi ise 2 milyon TL’yi aşkın ayni yardım aldı. Sokakları çöplerden geçilmeyen Şişli, milletin parasını eşcinsellerin sağlık hizmetlerine harcadı.

BELEDİYELERİ FETÖ’YE ÇALIŞTI

2 milyon TL’ye yakın ödenek alan Beşiktaş Belediyesi ise, vatandaşa hizmet edilmesi için paraları 17-25 Aralık ihaneti sonrası şişirilmiş ihalelerle FETÖ’ye akıttı. Çok geçmeden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar FETÖ soruşturması ve yolsuzluk kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden el çektirildi. İflasın eşiğine sürüklenen Ataşehir Belediyesi’ne ise yapılan yardımın Zeytinburnu ve Beykoz’dan fazla olduğu belirtildi. Ataşehir’i adeta bir rant merkezine çeviren İlgezdi ailesi, 3’ü rezidans olmak üzere 16 lüks daire aldı. Şehit cenazesine katılmayıp, terörist cenazesinde gözyaşı döken Gamze İlgezdi’nin eşi Battal İlgezdi de sonunda İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden el çektirildi. Beylikdüzü Belediyesi ise hizmette sınır kesmiyor! En büyük hizmetlerden biri de her gün bir heykel yapmak oluyor. Rum liderlerin heykelini Rauf Denktaş’ın heykeliyle birlikte dikmiş tepki toplamıştı.

MESCİDİNİ BİLE YAPTIRMADI

CHP’li belediyeler arasında en fazla yardımı alan Kartal Belediyesi’nin de övünerek yaptırdığı akıllı binasındaki mescidin kullanılamaz halde olduğu ortaya çıkmıştı. En az yardımı alan CHP’li belediye olan Adalar ise, ilçeye yapılması gereken hizmetleri askıya alıp FETÖ’cü Erkan Karaaslan’a belediyenin ihalelerini teslim etti. 2.5 milyon TL ayni yardım alan Kadıköy de, kirlilik ve pis koku havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşa cam açtırmıyor. Kurbağalıdere için bir türlü harekete geçmeyen Kadıköy Belediyesinin, kendisine verilen paraları nerelere harcadığı merak konusu.

Kaynak: Yeni Akit (Muhammed Uzun)