Öğrencilerin kariyer planlarını yaparken doğru yönlendirilmesi ve meslek seçimindeki belirsizliklerin ortadan kaldırılması için Kahramanmaraş İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi kariyer günleri etkinliği düzenliyor. Daha çok üniversitelerde görmeye alışılan kariyer günleri etkinliğinde okulda, mesleğinde başarılı insanlarla buluşan öğrenciler mesleklerin özellikleri, yükselme imkanları, hangi öğrenciye hangi mesleğin uygun olduğu gibi konular anlatılıyor.

Kariyer sahibi kişilerin meslek tanıtımı yaptığını belirten İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Eyüp Kurt, kariyer günleri etkinliğiyle öğrencilerin mesleklerin avantajlarını ve dezavantajlarını öğrendiğini belirtti. Etkinliğin 12’cisinin düzenlendiğini söyleyen Kurt, “Bu haftaki konuğumuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Kılıç Holding yetkililerinden olacak.” dedi.

Etkinliğin konuğu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu da öğrencilerle başarı hikâyesini paylaştı. Öğrencilere, tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgiler veren Emiralioğlu, “Dünyanın 7. büyük tarım ekonomisine sahibiz. Avrupa ülkeleri arasında en büyük tarımsal gayri safi hasılaya sahip ülkesiyiz. 8,5 milyon ton olan süt üretimimiz son 5 yıl içerisinde 15 milyon tona çıktı. Hayvancılıkta yurt dışına et ve süt satan bir ülkeyiz. Sizlerin ülkeye yapacağınız katkılarla bu çalışmalar daha üst sıralara çıkacaktır.” diye konuştu.