Özel Toros Finike Koleji, 4.5.6 ve 7. sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren 40 öğrenciyi ödüllendirdi. Ödüllü bilgi yarışmasında Finike ilçesi, merkez ve belde okullarından ilk 10'a giren öğrencilere, öğrencilerin dereceye girmesinde emeği geçen öğretmenlerine ve okullarına Özel Toros Finike Koleji'nde hediyeleri verildi.

Finike Toros Koleji'nde düzenlenen ödül törenine, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Sevim, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrencilerin velileri katıldı. Ödül töreninde kolej öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisinde, öğrencinin açtığı Türk Bayrağını öperek alnına koyan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu izleyenlerden büyük alkış aldı. Törende bilgi yarışmasının sponsorlarına da hediye takdim edildi. Özel Toros Finike Koleji olarak iki yıldır 4.5.6 ve 7.sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü bilgi yarışması düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Cemil Demirtaş, "Amacımız, Finike ilçesinin eğitim öğretim seviyesinin gelişmesine katkıda bulunmak ve öğrencilerimize bilimsel düşünme alışkanlığı kazandırmaktır." dedi.

Ödüllü Bilgi Yarışması'na Finike genelinde yaklaşık bin öğrencinin katıldığını söyleyen Demirtaş, "Bilgi yarışmasına rekor başvuru, Finike halkının okulumuzun eğitim öğretim kalitesine ne kadar güvendiğinin en açık göstergesidir. Bu yoğun ilgi halkımızın bize olan güvenin eseridir. Halkımızın bu güvenini boşa çıkarmamak için kendi alanında uzman kadromuzla birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bursluluk sınavında dereceye giren öğrencileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.'' diye konuştu.

Sınavda dereceye giren öğrencilere, madalya, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi,müzik çalar, kol saati ve kırtasiye seti gibi çeşitli ödüllerin verildiği törende, öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş ve Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’ndan aldı.