Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, daha etkili, atak, iletişimci bir yerel yönetim tarzı sergileyeceklerini belirterek 'devlet dairesi değil, vatandaş dairesi' gibi bir kurumsal yapı oluşturacaklarını söyledi.

    Ümit Uysal, Antalya'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Muratpaşa Belediye Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu programda konuşan ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Uysal, seçimden önce vaat ettikleri gibi 'açık, şeffaf, bütün insanlarına eşit yaklaşan, çalışkan' bir belediye olacaklarını tekrarladı. Her başkanın yerel yönetimlere yeni bir yaklaşım getirdiğini, kendilerinin de bir 'yoğurt yiyiş' şekli olacağını ifade eden Uysal, "Biz de kendi anladığımız, düşündüğümüz şekilde belediyeyi organize edeceğiz. Daha etkili, atak, interaktif, iletişimci, devlet dairesi değil de vatandaş dairesi niteliğinde bir belediye nasıl yapabiliriz? Daha vatandaşa yakın bir kurumsal yapı nasıl oluşturabiliriz? Bunun çabası içinde olacağız. Demokrasinin geliştirici yanı da bunu gerektirir. Yeni gelen bir öncekine göre daha iyisini yapmak ister. Biz de onu yapmak isteyeceğiz." diye konuştu.

    Gündüzlerinin yoğun ziyaretlerle geçtiğini, bu nedenle akşamları da çalışarak belediyeyi tanımaya, neler yapacaklarına karar vermeye mesai harcadıklarını anlatan Uysal, gazetecilerin sorusu üzerine belediyede görev değişlikleri olacağını açıkladı. Bazı birimlerde değişim başladığını, bunun da doğal karşılanması gerektiğini dile getiren Uysal, "Her yönetim kendisine uygun, daha rahat çalışacağı, yakından tanıdığı bir ekiple çalışmak ister." dedi.