İran İslam Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Hasan Seferhani, "Geleneksel hale gelen bu fuar, aynı köklere dayanan Türk devletlerinin katılmasına ortam oluşturmuştur. Ve söz konusu ülkeler arasında dostluk, beraberlik ve iş birliğinin geliştirilmesine imkan sağlamıştır. Ayrıca kültürümüzü, geleneklerimizi ve törelerimizi daha da derinden öğrenme konusunda köprü oluşturmuştur" dedi.
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ’Cıyın Halkoyunları ve Müzik Topluluğu’ Ankara Congresium’da 13’üncü Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri’nin açılışını yaptı.
Açılış konuşmasını yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Hukuk ve Siyasi İşler Başkanı Remzi Çayır, "Biliyorsunuz gerçekten makinalaşmayla birlikte sanayi devrimi ne yazık ki birçok şeyde bizim güzelliğimizi ve tadımızı götürdü. Hayat belki kolaylaştı, belki biraz daha çabuklaştı ama demimizi götürdü, halimizi ve ruhumuzdan bir şeyler alıp götürdü. Eskiden gelinler çeyiz hazırlarken hep el emeği, el dokuması diye midir bakarlardı. Şimdi her şey makina oldu, makinaya direnen ve hala elinde ruhla birlikte bir şeyler üreteceğine inanan arkadaşlarımın oluşturduğu bu organizasyon bu anlamıyla gerçekten önemlidir. Ankara burada farklı ülkelerin sanatlarını, el sanatları, yaşam tarzlarını bulacaktır" şeklinde konuştu.
İran İslam Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Hasan Seferhani ise, "Geleneksel hale gelen bu fuar, aynı köklere dayanan Türk devletlerinin katılmasına ortam oluşturmuştur. Ve söz konusu ülkeler arasında dostluk, beraberlik ve iş birliğinin geliştirilmesine imkan sağlamıştır. Ayrıca kültürümüzü, geleneklerimizi ve törelerimizi daha da derinden öğrenme konusunda köprü oluşturmuştur. Bizim için bu etkinliğin ayrı bir önemi vardır çünkü söz konusu fuar Kırgız Cumhuriyetinin bağımsızlığının 25’inci yıl dönümüne denk gelmiştir" ifadelerini kullandı.