Bartın İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 365’inci Kısa Dönem Jandarma Erler düzenlenen törenle yemin etti.
Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, daire müdürleri, İl Jandarma Komutanlığı personelleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı.
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, “İçeceğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini, sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma Teşkilatının bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalıp, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak ve her türlü suç ve suçlulara karşı mücadele edeceksiniz. Bu kutsal ocakta, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü, yurt ve yurttaş sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır düsturu ile yerine getiren birer Jandarma eri olarak yetiştirileceksiniz. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilinciyle hareket ederek, Jandarma teşkilatının birer aynası olduğunu unutmayınız” dedi.
Konuşmanın ardından gerçekleşen yemin töreninin ardından eğitimlerde başarılı olan askerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi.