SEO çalışmaları, herhangi bir web sitesinin belirlenen anahtar kelimeler kullanılarak yapılan aramaların sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için yapılan çalışmalar ve teknik düzenlemelerdir. Dolayısıyla daha alt sıralarda bulunan web sitesi sahipleri de zaman ilerledikçe benzeri çalışmaları yaptırarak yükselebilirler. O halde yapılan SEO çalışmalarının kalıcı SEO çalışmaları olması mümkün değildir. Tabi ki SEO çalışmaları yaptıran ve başarıya ulaşsa bile çalışmaların sürekli devam etmesini, güncellenmesini isteyen siteler ve sahipleri kalıcı sonuçlara ulaşabilirler. Daha fazla bilgi almak ve kalıcı SEO için buraya tıklayın.

SEO firmaları genellikle piyasada hizmet veren en iyi firma olduklarını ve yaptıkları SEO çalışmalarının sonucunun kalıcı olacağını iddia ederler. Ama bu iddiayı ileri süren, yaptıkları çalışmaların kesinlikle kalıcı olacağını söyleyen firmaları eleyebilirsiniz. Bunun nedeni ise çok basittir. Etik değerleri olan bir SEO uzmanı, aynı sektörde hizmet veren başka bir firma ile çalışmayı tercih etmeyecektir. Ama örneğin daha iyi anlaşılması için bu çalışmaları yapacak olan bir firma, uzman olduğunu kabul edelim. Sizin web sitenizi ilk sıraya taşıyan uzman ya da firma, sizden sonra rakibiniz ile anlaşarak benzeri çalışmaları onun için de yapabilir. O halde rakibinizin ilk sıraya çıkması ve sizin daha alt sıralara düşmeniz şaşırtıcı olmaz. Bu durumda sürekli olarak devam etmeyen, zamana yayılmayan SEO çalışmalarının sonuçlarının kalıcı olacağını söylemek doğru olmaz. Profesyonel hiç bir SEO firması, sürekli devam etmeyen, belli bir dönemde yapılan SEO çalışmalarının sonucunun kalıcı olacağını söylemeyecektir. Bu söylemi öne çıkartan firmalardan uzak durmayı, kalıcı olarak SEO çalışmaları yapabileceğini ama bunun uzun süreli, sürekli devam eden çalışmalar gerektireceğini söyleyen firmalar ile çalışmayı tercih etmelisiniz.

Sonuç olarak en iyi SEO firması hangisi diyecek olursanız kapsamlı araştırmalarınız neticesinde en iyi SEO firması olarak nitelendirilebilecek olan firma, çalışmalarını uygun prosedürleri takip ederek yapan ve mantığa uygun hedefler belirleyerek gerçekten başarılı çalışmalar yapan firma olarak gösterilmelidir. Böyle bir firma ile uzun vadeli çalışmalar yapma konusunda anlaşabilir ve web sitenizi sonuçlardan emin olarak onlara teslim edebilirsiniz.