Yapı elemanlarının hafiflemesine bağlı olarak günlük yaşamda gürültü düzeyinin artması ve giderek sağlık problemleri oluşturması ses yalıtımı sağlanmasını da günümüz mimari yapılarında zorunlu kılmıştır. Gerek yaşam alanlarında gerekse iş ortamlarında gürültü düzeyini en aza indirmek ve ses kalitesinin istenilen düzeye getirilmesi amacıyla ses izolasyonu sağlayacak izolasyon malzemeleriyle ses yalıtımı sağlanabilmektedir.

İç ortamdaki seslerin dışarı taşmasını, dış çevredeki seslerinde iç mekana geçirimini engelleyen yalıtım malzemelerinin yaptığı görev ses yalıtımıdır. Bu sayede gürültü düzeyinin en aza indirilmesi sağlanmış olmaktadır. Yalıtım malzemelerinin uygulanacağı mekanın boyutu, özelliği ve işlevselliğine bağlı olarak farklı kalınlıkta, yoğunlukta ve ebatlarda çeşitli ses yapıtım malzemeleri bulabilirsiniz.

Sinema salonu, müzik odası, konferans salonu, toplantı odası gibi mekanlar için de ayrıca ortamda ses kalitesini düzenleyerek yankı ve eko gibi problemlerin de ortadan kalkmasını sağlayan ses yalıtımı mekanın amacıya hizmetin uygunluğunu da kontrol altına tutabilmektedir. Binanın yapım aşamasında dikkate alınması gereken ses yalıtımı için yapı elemanları arasında ses yalıtımında mukavemeti yüksek elemanlar tercih edilmesi gerekir. Yapılara sonradan da uygulanabilecek yalıtım malzemelerinin kendinden yapışkanlı modelleri de bulunmaktadır.

Uzun süreli mukavemetiyle sessiz ve huzurlu bir ortam yaratılmasına olanak sağlayan yalıtım malzemeleri titreşimi önlemek amacıyla da kullanılabilmektedir. Sınırsız seçenekte yapı malzemeleri ihtiyaçlarınıza uygun olarak mekana uygulanabilmektedir. Ayrıca bu malzemeler yanmazlık özelliği de kazandırılarak güveninize kalıcı bir teminat oluşturmaktadır.