Geri dönüşüm sistemleri yapılacak işlemin büyüklüğüne göre şekillenmektedir. Büyük bir çöp yığının ayrıştırılması işlemi için farklı maddelerin kırılıp, parçalanıp, öğütülüp gerekli forma girmesi sağlanmalı ve balyalar şeklinde geri dönüşüme hazır hale getirilmelidir. Çöplerde farklı birçok madde bulunduğu için sistem daha kapsamlı olarak kurulmaktadır. Bir diğer yandan sadece beton ayrıştırması yapacak olan sistemler ise tek bir işleme hedeflenmektedir.

Kıt kaynakların doğru bir şekilde kullanılması için geri dönüşüm sistemleri büyük rol oynamaktadır. Hem toplum yaşantısını hem de ticari işletmeleri yakından ilgilendiren bu sistemler sayesinde daha yaşanılabilir bir ortama ulaşmak kolaylaşmaktadır. Bu sistemler farklı maddelerin ayrışması için çeşitli özelliklerde üretilebilmektedir. Ayrıştırılacak olan materyallerin özellikleri sistemlerin özelliklerini de şekillendirmektedir.



Özellikle büyük kentlerde geri dönüşüm sistemleri aktif olarak kullanılması çok önemlidir. Atılan çöplerin geri dönüşebilen kısımları ayrıştırılmalı ve doğaya zarar vermesi engellenerek tekrardan kullanıma hazır hale getirilmesi gerekir. Geri dönüşümde özellikle plastik, kağıt, tahta, pvc, mukavva, cam, demir gibi maddeler kolay bir şekilde geri dönüşüme hazır hale getirilmektedir. Bunların dışındabetonların ayrıştırılması gibi özel sistemlerde geri dönüşüm için kurulabilmektedir.

Ticari işletmeler için geri dönüşüm sistemlerinin yeri oldukça önemlidir. Atıkların tekrar elden geçirilerek işe yarar kısımlarının dönüşüm sayesinde tekrar kullanılabilmesi ciddi derecede tasarrufun gerçekleşmesini sağlayabilir. Günümüz ekonomisinde maliyet yönetiminin önemli olması ticari işletmelerin dönüşüm sistemlerine olan ilgilerini de artırmıştır. İhtiyaçları doğru bir şekilde karşılayacak ve istenilen dönüşüm işlemlerini gerçekleştirecek sistemler ekonomik olarak büyük katkılar sunabilmektedir.



Çağımızın büyük ihtiyaçlarından biri olan geri dönüşüm ihtiyacı doğru bir şekilde karşılandığında en iyi sonuçlar rahatlıkla alınabilir ve toplumun daha iyi bir ortamda yaşamasına zemin hazırlanabilir. Doğayı tehdit eden bu atıklar geri dönüşüm sayesinde tekrardan kullanılarak çevre dostu döngünün işlemesi sağlanabilir.

Başaran Makine olarak 1981 yılından günümüze Geri Dönüşüm Makineleri, Agromel Makineleri, Plastik Geri Dönüşüm Hattı Kırma, Ağır Yük, Torba ve Poşet Makineleriüretimi yapmaktayız.

Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz.