Amerikalıların yarısından daha azı Facebook’a güveniyor. Almanya’nın en çok satan Pazar gazetesi Bild tarafından yayınlanan bir ankette, Almanların yüzde 60’ının Facebook ve diğer sosyal ağların  demokrasi üzerinde olumsuz bir etki yarattığına inanıyor.

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, New York Times, Washington Post ve Wall Street Journal gibi gazetelerde yayınladığı makalelerde “güven ihlali” için özür diledi.

“Bilgilerinizi koruma sorumluluğumuz var. Eğer yapamazsak, bunu hak etmiyoruz ”dedi.

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıcılar, reklamcılar, milletvekilleri ve yatırımcılar arasındaki itibarını onarmaya çalışıyor.

Cambridge Analytica, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2016 yılında seçilmesine yardımcı olmak için kullanılan Amerikan seçmenlerin profillerini oluşturmak için kullanıcıların bilgilerine erişemediğine dair iddiaları takip ediyor.
Warner, ABD’li milletvekillerinden önce şahsen ifade vermek için Zuckerberg’e çağrıda bulunarak, Facebook ve diğer internet şirketlerinin “sosyal medyanın karanlık belgeleri” ve nasıl manipüle edilebileceğine dair açıklama yapmaya gönülsüz olduklarını söyledi.

“GÜVEN SUİSTİMALİ”
Zuckerberg, “2014’te milyonlarca insanın Facebook verilerini sızdırdığını” kabul etti.

Zuckerberg, geçen hafta ABD’de yapılan televizyon röportajlarında özrünü yineledi. Zuckerberg, “Bu bir güven ihlaliydi ve ben de daha fazla zaman ayırmadığım için üzgünüm” dedi.

Facebook hisseleri geçen haftan yüzde 14 düştü.

Kaynak: Asyanın Sesi