Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle olası taşkın zararlarının önüne geçilerek, vatandaşların can ve mal güvenliği emniyete alınıyor.

Bu kapsamda Ankara’nın Akyurt ilçesini taşkın zararlarından korumak maksadıyla inşa edilen Akyurt Sel Kapanı Projesi’nde sona yaklaşıldı. Projenin tamamlanmasıyla ilçede yaşanabilecek muhtemel taşkın zararları asgari düzeye indirilecek.

Projede yüzde 80 fiziki gerçekleşme sağlandı

Akyurt ilçe sınırlarında bulunan Bağ Deresi üzerinde temelden 35 metre yüksekliğinde inşa edilen Akyurt Sel Kapanı’nda fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80’e ulaştı.

Başlangıçta yetersiz iş ve makine grubu sebebiyle çalışmalarına ara verilen projeye DSİ tarafından temin edilen ilave iş makineleri ve ekipman takviyesi sayesinde yeniden başlanıldı. DSİ’nin toplu makineli çalışmaları kapsamında tamamen idari imkanlarla yapımına devam ettiği Akyurt Sel Kapanı İşi’nde çalışmalar halihazırda devam ediyor.

“Taşkın zararlarını önleyici tedbirler almaya devam edeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, taşkın zararlarının maddi manevi büyük yıkıma yol açtığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızı taşkın afetinden korumak Bakanlık olarak asli vazifelerimizdendir. 5 milyon TL yatırım bedelli bu projeyi en kısa sürede tamamlayacağız. Hizmete alacağımız tesis ile Akyurt ilçesini taşkın zararlarından koruyacağız. Böylece taşkın sebebiyle meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmiş olacağız. Bundan sonra da taşkın zararlarını önleyici tedbirler almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.