Amerikan ordusunun Irak harekatı ardından bozulan imajını düzeltme çabaları ülke geneline yayıldı.
Terörizm bahanesi ile Ortadoğu'yu kan gölü haline getiren ABD ordusu, kelimenin tam anlamıyla 'eski günlerini arıyor.'Kendi halkı bile güvenmiyor Uzun zamandır ABD ordusunun hatırı sayılır bir bölümünü Müslümanlar temsil ediyordu. Fakat ABD ordusu en büyük kaybı Müslümanlar açısından yaşıyor.

Genel bir üye kaybı da yaşayan ABD ordusu, Youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden de çeşitli propaganda videoları ile üye çekmeye çalışıyor. Bu videoların yorumlarında ABD halkının kendi ordusuna yaşadığı güvensizlik gözler önüne seriliyor. Gelen bazı yorumlar şöyle;"ABD ordusunda inancımı yaşayabilir miyim?""Orduya katılmak için süper kahraman mı olmayalım?""Ordu ölmemizi mi istiyor?"Müslüman öldürme politikalarına alet olmak istemiyorlarMüslümanların ABD ordusundan kopuşu ise farklı sebeplere dayanıyor.

 Pek çok Müslüman, ABD ordusunun Müslüman öldürme politikalarına alet olmak istemiyor. Özellikle ABD'nin Irak işgali sırasında milyonlarca Müslümanın katledilmesi artık ABD ordusunda Müslüman nefere pek rastlanmamasına neden oluyor.11 Eylül öncesi 15 bindi şimdi bir kaç binIrak savaşının ardından yaşanan düşüş nedeniyle bugün ABD ordusuna katılan Müslüman sayısı dibe vurmuş. Trump dönemi ile birlikte bu sayının daha da düşmesi bekleniyor.Asian İmage'ın haberine göre, 11 Eylül saldırıları öncesi 15 bin olan ABD ordusundaki Müslüman sayısı, 2015 verilerine göre 5 bin civarında gerçekleşti. Üstelik aradan geçen 3 yıl içinde bu sayının iyice azaldığı biliniyor.Kaynak: Büyük düşüş! Müslüman askerler ABD ordusunu terk etti 

Kaynak: RİSALEHABER