Dün akşam Esed/Hamaney rejimi ve Rusya İdlib kırsalındaki Zerdene beldesini bombalayarak çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 kişiyi katletmiş, 100'e yakın sivil insanda yaralanmıştı.

Uluslararası toplum bu katliamın karşısında sessiz kalırken Suriye Devrimi’nin güçlü gruplarından Ahrar Şam sert bir açıklama yaptı ve intikam alacaklarını söylediler. Ahrar Şam, Rusya’nın çözümün bir parçası olmayacağını vurguladı. Ahrar Şam yaptığı açıklamada, “Rusya ve rejim bu çirkin katliamı bütün kutsalları hiçe sayarak bir iftar vaktinde üstelik çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı yapmadan gerçekleştirdi. Rusya devleti halkımızı katleden, halkımızı göçe zorlayan Esed/Hamaney rejimini destekleyen ve halkımızın acılarını sürdüren bir işgal devleti olup siyasi çözümün bir parçası ya da garantörü olamayacağı yönünde ki kanaatimiz daha da kesinleşmiştir.’’ ifadelerini kulandı.

RUSYA’NIN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

Ahrar Şam Rusya’nın Zerdene katliamını örtmek için öne sürdüğü argümanları da sert şekilde yalanlayarak, “İşgalci Rusya bu katliamdan sorumlu olmadığını açıklayarak bu katliamın gruplar arasında çatışmalardan kaynaklandığını iddia ederek neredeyse insanların aklı ve mantığı ile adeta alay etmektedir. Zira mağdurlar, şehitler ve olay yeri incelenirse bu katliamın iç çatışmadan değil barbarca bombardımandan kaynaklandığını görecektir.” dedi.

DÜNYA SESSİZ

Ahrar Şam, Rusya’nın katliamına sessiz kalan ülkeleri ve uluslararası toplumu eleştirerek, ‘’Diğer katliamlarda olduğu gibi bu katliamda da dünyanın ve uluslararası toplumun sessiz kalması savunmasız halkımıza ve Suriye devrimine karşı komploların büyüklüğünü göstermektedir.’’

Belirtmek lazım ki, dün katliamın yapıldığı Zardana beldesi Astana’da ilan edilen çatışmasızlık bölgelerine dahil.

Kaynak: Diriliş Posta