Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, marihuana adlı uyuşturucu maddesinin tüketiminin ve satışının yasal olduğu Hollanda’ya “uyuşturucu devleti” dedi.

Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich Channel America'ya röportaj verdi. Bullrich, marihuana adlı uyuşturucu maddesinin tüketiminin ve satışının yasal olduğu Hollanda'ya “uyuşturucu devleti” dedi.

Patricia Bullrich, “Hollanda'da uyuşturucu madde tüketiminin ve satışının yasal olmasından sonra kullanımında ciddi artışların görüldüğünü söyledi.

Bakan Bullrich, “Hollanda hükümetini gücendirmek amacını taşımadığını da” aktardı.

Arjantinli bakanın bu açıklamaları, Arjantin'de uyuşturucu kullanımı cezalarının düşürülmesi için, ceza yasasının değiştirilmesi tartışmalarının olduğu zamana gelmesi dikkat çekti.

YASAKLAYICI AMERİKAN MODELİ SUÇ ORANINI DÜŞÜRMÜYOR

Buna göre Uruguay'da marihuananın yasallaşmasıyla uyuşturucuyla ilişkili suçlarda yüzde 20 oranında azalma görüldüğü resmi yetkililerce açıklandı.

Latin Amerika'da ise gittikçe artan sayıda ülke uyuşturucu hap kullanımının yasallaşmasını ele alıyor. Amerika'nın model alındığı ve şimdiye kadar yasaklayıcı politikaların kullanılmasının ise etkili ve üretimi kısıtlayıcı olmadığı dile getiriliyor.

Kaynak: Time Türk