Bir süre önce ölümüyle komünizm sevdalılarını dünya çapında üzen Fidel Castro, heykellerinin dikilmesini engelleyen vasiyetiyle gündeme geldi.

Küba Parlamentosu tarafından onaylanan yasa ile artık Castro'nun vasiyeti de yasalaşmış oldu. Bu Castro'nun ticari amaçlı olarak fotoğraf, heykel ve isminin kullanılması yasaklandı.

Öte yandan Castro'nun adının cadde, sokak, paarklar ve meydan gibi kamuya açık yerlere verilmemesini de içeren yasa önerisi kabul edildi.

Castro Enstitüsü Kurulabilir

Fidel Castro'nun isminin çeşitli şekillerde kullanımını engelleyen yasanın araştırmaya yönelik bir engel teşkil etmediği de bildirildi.

Castro'nun vasiyeti sonrasında çıkarılan yasa kapsamında bir enstitü ya da kuruluş Fidel Castro hakkında araştırma yapabilecek. Tarihi araştırmalar yapmak istenirse bu yol açık tutuldu ve bu bağlamda yapılan programlarda da Fidel Castro ismi kullanılabilecek.

Öte yandan Fidel Castro'ya ilişkin çıkan yasa kapsamında Castro'nun fotoğrafları okul, kuruluş ve askeri kışlalarda asılması da yasak kapsamına girmiyor.