Kosova'da, FETÖ'cülerin olduğu bildirilen Mehmet Akif Koleji, gizlilik ihlalinden dolayı Priştine Mahkemesi tarafından 12.000 euro ile cezalandırdı. telegrafi.com'un haberine göre; Kosova'da, Kişisel Verileri Koruma Ajansı tarafından yapılan denetim sonucuna göre FETÖ'cülerin okulu olduğu belirtilen Mehmet Akif Koleji, gizlilik ihlalinden dolayı Priştine Mahkemesince 12.000 euro ile cezalandırdı.

Devlete bağlı Kişisel Verileri Koruma Ajansı'nın bildirisine göre 5 Şubat 2016'de yapmış oldukları denetim sonucunda Mehmet Akif Koleji, yasak olan alanlarda kamera bulundurması ve insanların kişisel görüntülerine ulaşması nedeniyle ceza aldı. Bu uygulamanın yasadışı olması nedeniyle Priştine Mahkemesi 12.000 euro ceza verdi.

FETÖ'CÜLER TUVALETLERE KAMERA YERLEŞTİRMİŞ

Ajans yetkilileri, Mayıs 2016'da yapılan denetim sırasında bu kolejin ofis, derslik ve sıhhi tesisleri (kolej tuvaletleri) gibi alanlarına kameralar yerleştirdiğini tespit etmişler.

Kamera gözetimi aracılığıyla kişisel (özel) verileri elde etmeleri Veri Koruma Kanunu'nun 62 ve 64. maddelerinin hükümlerine aykırı. Kişisel bilgilere ulaşmak yasadışı ve kişinin gizliliğini ihlal niteliği taşıyor.

Yapılan bu duyuruda kamera gözetiminin ancak insanların ve mülklerin güvenliği için gerekli olduğu, fakat kameraların çalışma alanlarının iç bölglerine ve tuvalet gibi yerlere konulması durumun yasal olmadığını açıklamıştır.

Kaynak: Time Türk