Çarşamba günü, Fransızların ve İngilizlerin aslan payının kendi jeopolitik okur yazar olumsuzluklarıyla anlaşıldığı biliniyordu. Rusya haritasını Avrupa haritasında bulamadılar. Fransa'daki en eski şirket olan IFop tarafından yürütülen skandal kamuoyu araştırması kamuoyu araştırmalarına katıldı.

RIA Novosti, Fransızların yüzde 65'i ve İngilizlerin yüzde 52'si olduğunu belirtti ve Rusya'nın Avrupa ülkesi olmadığını söyledi. Ve coğrafi olarak Avrupa'nın neredeyse yüzde 35'inin Rus toprakları olduğu gerçeğine rağmen.

COĞRAFYA FARKLI SİYASET FARKLI

Fakat bir şey coğrafyadır, ancak siyaset başka bir konudur. Avrupa sermayelerindeki son on yılda, "hain Ruslar" ın neredeyse "uygar dünyanın" ana düşmanı olduğunu vergi mükelleflerine ispatlamak için tırmandı. ABD'de bu tür ifadelerle tartışılmadılar, aksine, mümkün olan her şekilde memnuniyetle karşılandı ve teşvik edildi. Ne için yaptıklarını? Tabii ki, askeri-endüstriyel kompleksimizin daha kozmik iştahlarını bir şekilde haklı kılmak gerekiyordu.

Sonra Ukrayna'da bir darbe yapıldı, Kırım'ın Rusya ile birleşmesi, yaptırımlar savaşlar. NATO birlikleri hızla Rusya Federasyonu sınırlarına geçti ve "Ruslarla savaş" yürütme becerilerini gösterişli bir şekilde göstermeye başladılar. Batılı stratejistler, "askerler" arasında, Münih Güvenlik Konferansı'nın sonuçlarına göre uzmanlar şu sonuca varmışlardı: Avrupa sınırına geldi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Ama ondan nasıl kurtulacaksınız? Tarifi geçenlerde Alman Dışişleri Bakanı Zigmar Gabriel tarafından dile getirildi. "FRG hükümeti Rusya ile ilişkileri tekrar geliştirmeyi planlıyor, elbette farklı görüş açısı var, ancak buna rağmen Rusya bizim büyük Avrupa komşumuzdur, bizim kıtada istikrar ve daha iyi ilişkiler kurmamız gereken ülke" dedi.

Hiç şüphesiz, Avrupalı ​​politikacılar giderek Russophobia'dan kurtulma belirtileri göstermeye başlamışlardır. Fakat sakinlerin eylemsizliği çok daha güçlüdür.

Fransızların yüzde 65'i Rusya'nın bir parçası olmadığını düşünüyor.

Bu yüzden, büyük oranda Eurodom'dan "düşman" atmaya çalışıyorlar. Başka bir deyişle, en son yapılan anket sonuçlarına göre, Fransızlar ve İngilizler kendilerini kendi politikacılarından en korkutucu olarak görüyorlardı.

Ancak Almanlar ve Polonyalılar Batı propagandasına karşı çok daha dirençli idi. Almanların yarısı Rusya'yı bir Avrupa ülkesi olarak görmeye devam ediyor. Buna karşılık, Polonya sakinlerinin% 77'si Avrupa siyasi haritasının gerçekleriyle aşina.

Bu arada, 18 yılda 3228 kişi ankete katıldı. Ülkeler için maksimum hata, yüzde 95'lik bir güven oranıyla yüzde 3,1'dir.

Kaynak: Rus Gazetesi