İngiltere'de bir grup Müslüman, Radikal selefi IŞİD adlı örgüte katılan İngilizlerin kendi toplumlarına ihanet ettiğini belirtti.

The Sunday Times’ın haberine göre, Doğu Londra’da bulunan eski imam Şeyh Usame Hasan tarafından hazırlanan açıklamayı, İslam teolojisiyle ilgilenen 6 bilimadamı da destekledi.

Terör örgütünü destekleyen veya örgüte yardım edenlerin İslam dinince kabul görmeyeceği belirtilen açıklamada, Müslümanların, içinde bulundukları topluma ihanet etmek yerine Irak ve Suriye’de zor durumda kalanlara yardım etmelerinin ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtiyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın eski İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakanı Barones Warsi, yayımlanan fetva için desteğini “Bunlar önemli kişiler ve bu tip duyuruları destekliyorum. IŞİD ne İslam'la alakalı ne de bir devlet olarak kabul edilebilir. Böyle inançlı liderlerin sesi olacağım.” sözleriyle ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde terör tehdit seviyesini 'önemli'den en yüksek ikinci seviye olan 'ciddi' seviyesine çıkaran İngiltere hükümeti, muhtemel terör saldırılarının engellemek için yapılacakları gözden geçirmek amacıyla bugün tekrar toplanacak.