İran'da yapılan devrimle İran'ın ruhani ve dini lideri olarak günümüze kadar dikkat çeken isim hakkında ciddi bir iddia gündeme geldi. Henüz resmi kaynaklarla teyit edilemese de İran'ın dini lideri Ali Hamaney'nin öldüğü iddia ediliyor.

KENDİ DEVRİMİNİN KUTLAMASINA KATILMADI

Devrim sonrası "İran İslam Cumhuriyeti" adı altında İran'ı yeni sisteme kavuşturan dini lider ve devrim anılırken, Ali Hamaney'in 39. devrim yıldönümü kutlamalarına katılmaması dikkat çekti. Hamaney'in öldüğü iddialarını bu durum daha da kuvvetli hale getirdi.

Devrim kutlamalarına ise ara verilmedi ve devrimin 39. yılı kutlanmaya devam ediyor. Başkent Tahran'da Azadi meydanında yapılan kutlamalar, ellerinde İran bayrakları bulunan halkla ve devrim lehinde atılan sloganlarla kutlandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı devrim kutlamalarında Ali Hamaney'in ölümüne ilişkin bir bilgi paylaşılmadı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise coşkulu halka hitap ederek, devrim kutlamaları yapan halka destek oldu.

HAMANEY HAKKINDA ÖZEL İSTİHBARAT

Haber merkezimizce edindiğimiz bilgilere göre, İran ruhani ve dini lideri Ali Hamaney, sağlık sorunları yaşıyor ve bu nedenle ölüm riski taşıyor. Ancak öldüğüne dair kesin bir bilgi yok. Sağlık sorunu devam ettiği fakat hayatta olduğu alınan bilgiler arasında en sıhatli görünüyor. Kamuoyu ile süreç hakkında açık bir bilgi de sağlık durumunun kritikliğinden dolayı paylaşılamıyor.

Kaynak: Beyaz Gündem