İsrail Salı günü İrlanda Dublin Belediye Başkanı Mícheál Mac Donncha’nın İsrail’e uluslararası baskı uygulanmasını talep eden BDS Hareketi’ne desteği nedeniyle İsrail’e girmesini yasakladı. Ancak Dublin Belediye Başkanı yasağın dillendirildiği dakikalarda Ramallah’tan tweet atıyordu.

İsrail İçişleri ve Stratejik ilişkiler bakanlıkları Mac Donncha'nın İsrail'e girişini yasaklayan ilanından dakikalar sonra İrlanda Dublin Belediye Başkanı, “Ramallah'ta olduğumu doğrulayabilirim ve burada yarınki konferansa hazırlanıyorum” diye tweet attı. Daha da dikkat çekici olan ise bir muhabir tarafından sorulan, "Ürdün yoluyla mı ülkeye girdiniz?" sorusuna Mac Donncha'nın, “Hayır Tel Aviv yoluyla girdim" cevabı oldu.

İSRAİLLİ YETKİLİLER: SINIRDA BİR YANLIŞLIK YAŞANMIŞ

Haaretz'den bir muhabir ise İsrailli yetkililerin sınırda bir “yanlışlık” yaşandığını kabul ettiklerini yazdı. Sputnik'in haberine göre ise 2018 Ocak ayında İsrail, “Devletini boykot çağrısı yaptığı bilinen, boykota katılım sözü veren veya boykot çağrısı yapan grupları destekleyen” yabancıların ülkeye girişini yasaklamış ve 20 sivil toplum örgütünün ismini kara listeye almıştı.

MAC DONNCHA: REDDEDİLDİĞİM DOĞRU DEĞİL

Mac Donncha ise İrlanda medyasına, “Reddedildiğim söylentileri doğru değil. Ramallah'ta bir hoteldeyim ve konferansa hazırlanıyorum. Frankfurt üzerinden Tel Aviv'e hiçbir sorun yaşamadan geldim” dedi.

İsrail Stratejik İlişkiler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Donncha'nın İrlanda Filistin Dayanışma Komitesi ile bağlantısı olup belediye meclisinde kendi görüşlerini yansıttığı ve gruba açıktan destek verdiği aktarıldı.

İsrailli ve İrlandalı yetkililer yıllardır İrlanda'nın Filistin'le dayanışma kampanyalarına verdiği destek nedeniyle sözlü kavgalara girişiyorlar.

Kaynak: Time Türk