İtalya'nın Cenova kentinde otoyol üzerinde bulunan bağlantı köprüsünün çökmesi sonucu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. En az 80 metrelik bölümü ve bir destek viyadüğü çöken köprü bölgede bulunan bir fabrika, diğer binalar ve bazı araçların üzerine düştü. Enkazı kaldırma çalışmalarında şimdiye kadar 16 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

İtalya Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Edoardo Rixi, bu kadar önemli bir yapının bu şekilde yıkılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. İtalya Rivierası ile Fransa'nın Güney sahillerini birleştiren otoban üzerinde bulunan köprünün 1.2 kilomerelik bölümünün trafiğe kapatıldığı ve enkaz çalışmalarının hızla devam ettiği açıklandı.


Köprünün yapım tarihi 1960
Morandi Köprüsü olarak bilinen yapının 1960 yılında inşa edildiği ve Polcevera şehri sapağı üzerinde olduğu öğrenildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans gönderilirken, enkaz ve arama kurtarma çalışmaları için bölgede 200 itfaiyecinin görev yaptığı belirtildi.

Başbakan Giuseppe Conte'nin ise Cenova'ya gideceği ve olayla ilgili gelişmeleri oradan takip edeceği öğrenildi. Savunma Bakanı Elisabetta Trenta ise ordunun kurtarma çalışmaları için her türlü yardımı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Sky İtalia televizyonuna konuşan bir görgü tanığı köprü çöktüğü zaman altında 8-9 araç olduğunu söylerken, yaklaşık 50 metre yükseklikten düşen beton ve asfalt yapının bölgede korkunç bir manzara oluşturduğu açıklandı.