Uluslararası yardım kuruluşlarında son günlerde ortaya çıkan skandallar bitmiyor. Son olarak Kızılhaç da bu örgütlerin arasına katıldı. 2015'den bu yana 20'den fazla çalışanın cinsel istismar vakaları nedeniyle Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden ayrıldığı ortaya çıktı.

Örgütün Genel Müdürü Yves Daccord, çalışanlarından 21 kişinin son üç yılda kovulduğunu ve de para karşılığında cinsel ilişki nedeniyle istifa ettiklerini açıkladı. Cenevre merkezli örgütte çalışan diğer iki işçinin ise cinsel istismar şüphesi nedeniyle kontratlarını yenilettirmediği belirtildi.

DACCORD: RAPOR EDİLMEMİŞ VAKALAR OLABİLİR

Daccord, örgütte yaşanan olaylarla ilgili iç araştırmanın sonrasında rapor edilmeyen veya usulünce ele alınmayan vakalar olabileceğini de söyledi.

Kızılhaç Örgütü başkanı bu davranışları “hizmet ettiğimiz insanlara ve toplumlara karşı bir ihanettir” ve “insan onuruna karşıdır” diye konuştu.

Para karşılığında cinsel ilişkiye girmek 2006 yılından itibaren örgüt yönetmeliğince sözleşmeye bağlı olarak yasaklandı.

OXFAM 7000 BAĞIŞÇISINI KAYBETTİ

2010 yılında yaşanan Haiti depremi sonrası uluslararası yardım örgütü Oxfam'ın çalışanlarından bazılarının hayat kadınlarıyla ilişkisini saklamaya çalıştığı The Times gazetesinin haberiyle ortaya çıkmıştı. Bu haber sonrası diğer yardım kuruluşlarından da itiraf niteliğinde cinsel istismar skandalları açığa çıkmaya devam ediyor.

Kaynak: Time Türk