Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da uluslararası film festivali düzenleneceği bildirildi.

Bir hafta devam edecek olan 'Bağımsızlık, Barış ve Dostluk' konulu festivalin, 17 Eylül başkent Pyongyang'da düzenleneceği bildirildi.

İlkinin 1987 yılında yapıldığı ve konulu film, belgesel ve kısa filmlerin yarışmaya katılacakları 14. Pyeongyang Uluslararası Film Festivali'nde, dünyanın bir çok ülkesinden 'Mr. Bean', 'Bend it like Beckham', 'Penguenlerin Marşı', 'Bride and Prejudice' gibi filmlerin gösterime gireceği belirtildi.

Sinemaya geleneksel olarak eskiden beri büyük ilgisi olan Kuzey Kore liderlerinin, filmleri genellikle propaganda amaçlı yaptırdıkları biliniyor. Güney Kore'nin ünlü bayan oyuncusu Choi Eun-hee ve ünlü film yapımcısı Sin Sang-ok'un Kuzey Kore ajanları tarafından kaçırılarak ülkeye getirilmesi olayı da, sinema fanatikliğiyle tanınan Kim Jong-il'in devrine (1970'lerin sonu) rastladığı biliniyor.

Önümüzdeki ayın 17-24 arası düzenlenecek olan film festivaline yurt dışından katılmak isteyenler için, komşu ülke Çin'in başkenti Beijing'den Koryo Tours şirketinin iki bin dolarlık turlar düzenleyeceği bildirildi.